Na Pantovčaku će se 18. veljače održati predsjednička inauguracija Zorana Milanovića. Na skromnu svečanost, bez velike pompe, pozvano je 39 osoba među kojima je i aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Njezina inauguracija prije pet godina bila je potpuno drugačija. Svečani dan krenuo je već u rano jutro, a između ostalog, do zagrebačkog Gornjeg grada, na kojem se održavala svečanost, prošetala je gradskim ulicama i neobavezno ćaskala s građanima.

Pažnju je privukla i njezina odjevna kombinacija.

Za veliki dan Kolinda Grabar-Kitarović odlučila je odjenuti komade domaćih dizajnera. Kaput i haljina koje je nosila bili su kreacija Mode Stolnik, brenda s dugogodišnjom tradicijom u izradi klasičnih odjevnih komada.

Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s Justinom Trudeauom Kolinda Grabar-Kitarović: Trendi haljina za susret sa šarmantnim kanadskim premijerom

U New Yorku u rujnu 2018. godine Četiri godine Kolinde Grabar-Kitarović: Cvjetni uzorci, upečatljive boje, kockice i odijela

Odabrala je plavu boju koja inače simbolizira ozbiljnost i odlučnost, a sveukupnom elegantnom dojmu pridonijela je kombinacija haljine i kaputa u istoj boji, kao i osnovna blaga A linija idealne dužine te nenametljivi pojas hrvatskog pletera.

Tada novoizabrana predsjednica je nosila i cipele u malo tamnijoj nijansi koje je dizajnirala obućarka Anita Zannotti Štulec. Klasične salonke s petom od osam centimetara zaokružile su otmjeni izgled Kolinde Grabar Kitarović.

Osim kao podsjetnik na izgled Kolinde Grabar-Kitarović iz 2015. godine, skorašnju inauguraciju novoizabranog predsjednika iskoristili smo i kako bi provjerili kakve su odjevne kombinacije za svoj veliki dan birale i druge dame izabrane na ovu važnu funkciju.

Kada je krajem 2018. godine Salome Zurabišvili postala prva žena koja je izabrana za predsjednicu Gruzije, za svoj veliki dan odjenula je bijelo crvenu kombinaciju. Spoj bijelog kaputa i suknje midi dužine u istioj boji razbila je crvenom slip bluzom i bordo salonkama.

Dalia Grybauskaite obnašala je dužnost predsjednice Litve 10 godina, a također je bila prva žena na toj funkciji. Za svoju inauguraciju izabrala je kombinaciju crne haljine i sakoa.

Crnu boju izabrala je i Kersti Kaljulaid kada je izabrana za predsjednicu Estonije.

Dio predsjednica nosio je i tradicionalnu odjeću svojih zemalja, a njihove odabire možete pogledati u našoj galeriji. Među probranim damama Kolinda Grabar-Katatović definitivno se istaknula izborom upečatljive boje.

Inauguraciju novoizbaranog predsjednika Zorana Milanovića, koja će se održati 18. veljače s početkom u 12 sati pratite uživo na Novoj TV i Dnevnik.hr-u.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju