Hrvatske su plaže predivne. Kada pomislimo da smo sve vidjeli, pojavi se neki novi detalj koji nas oduševi. Iz godine u godinu divimo se našoj obali i tirkiznom moru.

Galerija Plaža u Ninu Plaža u Ninu Kraljičina plaža u Ninu +2 Kraljičina plaža u Ninu

Toliko je plaža koje zaslužuju svaki kompliment koji smo im udijelili, a ovaj put mi ćemo izdvojiti jednu mnogima dobro poznatu plažu - Kraljičinu plažu u Ninu, koju je američki Travel Channel uvrstio u popis najljepših plaža svijeta.

Kraljičina plaža nalazi se u Ninskoj laguni pokraj Zadra, a divnom je čine kilometri plićaka, pješčani otočići i ljekovito blato kojim se posjetitelji mogu namazati.

Osim toga, ako ste roditelj, ta je plaža idealan izbor za obiteljski odmor kao mjesto na kojem će najmlađi uživati u plićaku i izradi kula od pijeska.

Kraljičina plaža u Ninu Kraljičina plaža u Ninu (Foto: Dino Stanin/Pixsell)

Uz plažu se veže i legenda koja kaže da je svojom ljepotom očarala Jelenu, suprugu prvog hrvatskog kralja Tomislava, koja je baš na toj plaži provodila obiteljske trenutke i otkrila blagodati ljekovitog blata.

Toliko lijepa plaža na otoku Pagu, a klinci je vole zbog posebnog razloga Zlatna plaža u Šimunima na Pagu Zlatna plaža na otoku Pagu - Zlatna plaža na otoku Pagu +19 Zlatna plaža na otoku Pagu

Jedna od najljepših u Europi: Hrvatska plaža kojoj ne smeta ni to što nema hlada Plaža Pasjača u Popovićima - 1 Plaža Pasjača u Popovićima - 8 Plaža Pasjača u Popovićima - 2 +6 Plaža Pasjača u Popovićima - 3

U blizini plaže nalaze se i popratni sadržaj poput restorana, kafića i zabavnih parkova za djecu, tako da se ne trebate brinuti kako ćete utrošiti vrijeme. U našoj galeriji bacite i pogled na ovu divnu plažu, koja se možda pretvori u vašu iduću destinaciju.

Pogled iz zraka na plažu i Nin Pogled iz zraka na plažu i Nin (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju