Hrvatske plaže su predivne. Kada pomislimo da smo sve vidjeli, pojavi se neki novi detalj koji nas oduševi. Iz godine u godinu divimo se našoj obali i tirkiznom moru.

Galerija Plaža u Ninu Plaža u Ninu Kraljičina plaža u Ninu +2 Kraljičina plaža u Ninu

Toliko je plaža koje zaslužuju svaki kompliment koji smo im udijelili, a ovaj put mi ćemo izdvojiti jednu mnogima dobro poznatu plažu - Kraljičinu plažu u Ninu koju je američki Travel Channel uvrstio u popis najljepših plaža svijeta.

Kraljičina plaža nalazi se u Ninskoj laguni pokraj Zadra, a ono što ju čini divnom su kilometri plićaka, pješčani otočići i ljekovito blato kojim se posjetitelji mogu namazati.

Osim toga, ako ste roditelj, ova plaža je idealan izbor za obiteljski odmor kao mjesto na kojem će najmlađi uživati u plićaku i izradi kula od pijeska.

Kraljičina plaža u Ninu Kraljičina plaža u Ninu (Foto: Dino Stanin/Pixsell)

Uz ovu plažu veže se i legenda koja kaže da je svojom ljepotom očarala Jelenu, suprugu prvog hrvatskog kralja Tomislava, koja je baš na ovoj plaži provodila obiteljske trenutke i otkrila blagodati ljekovitog blata.

U restoranu Notos na Hvaru atrakcija su i drvene ljuljačke Restoran na Hvaru u kojem su drvene ljuljačke omiljeno mjesto za fotografiranje

Bindo bar - 9 Kakav raj! Bajkovito mjesto na Lopudu u kojem možete sami ubrati svoj ručak

U blizini plaže nalazi se i popratni sadržaj poput restorana, kafića i zabavnih parkova za djecu tako da se ne trebate brinuti kako ćete utrošiti vrijeme. U našoj galeriji bacite i pogled na ovu divnu plažu koja se možda pretvori u vašu iduću destinaciju.

Pogled iz zraka na plažu i Nin Pogled iz zraka na plažu i Nin (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju