Nakon što su prodali stan u centru Rijeke, Denis Kezele i njezin suprug Goran kupili su kuću u predgrađu, s pogledom na more, 10-15 minuta vožnje udaljenu od grada. Taman kad su uredili stan u gradu, onako po guštu, pojavila se njihova kuća iz snova.

Galerija Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 11 Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 4 Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 5 +11 Kuhinju je Denis sama osmislila i kombinirala elemente

Kako su maštali da bi jednog dana, pred mirovinu voljeli otići iz grada, nisu htjeli propustiti priliku, premda su bili svjesni da ih, ako žele da im bude kao i u stanu, čeka mukotrpan posao.

Dan po dan, prostoriju po prostoriju... Pomagala su nam i djeca - sin nam je instalirao centralnu jedinicu, odnosno Wi-Fi i upravljanja (rasvjete, alarmi, glazba…), a kći sa savjetima oko uređenja. Sve troje, kći, nevjesta i sin, pomagali su nam oko useljenja i tu su za bilo kakvu akciju. Blagoslovljeni smo što ih imamo, govori Denis Kezele iz Rijeke, koja radi kao administratorica za jednu talijansku firmu, dok njezin suprug Goran radi u Italiji.

Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 1 Denis i Goran Kezele u predgrađu Rijeke uredili su svoju kuću iz snova (Foto: Privatne fotografije)

Prilikom useljenja iz prethodnog stana donijeli su krevet, blagovaonski stol sa stolicama, kutnu garnituru, klavir i namještaj iz radne/gostinjske sobe. S obzirom na to da su prostorije u kući vrlo velike, spavaću sobu smanjili su tako da su knaufom pregradili i napravili walk-in ormar. U drugoj sobi na katu nalazila se predivna kaljeva peć.

Tako nam je bila lijepa da smo odlučili, ako je i ne budemo mogli obnoviti, da ćemo je ostaviti makar kao ukras. Tako smo odlučili da će nam tu biti dnevni boravak, ističe Denis. Zahvaljujući društvenim mrežama našli su majstora koji obnavlja, odnosno preslaguje kaljeve peći.

S obzirom na to da peć stara 150 godina nikada nije bila u funkciji, na tom mjestu nije bilo ni dimnjaka, pa je trebalo bušiti otvore kroz plafon i tavan i napraviti dimnjak.

I eto, uspjeli smo. Savršena je - bacite drvo-dva i lagano gori. Čak je i sljedeće prijepodne još mlaka. Jako smo zadovoljni, dodaje. U kupaonici ormarići od umivaonika ustvari su noćni ormarići iz spavaće sobe Denisinih roditelja koje je ofarbala u crno.

Kuhinju je sama osmislila i kombinirala elemente, a i u prijašnjem stanu osmislila je istu takvu, samo u drugoj boji. S obzirom na to da su dimenzije zida bile iste, kuhinju u kući samo je preslikala. Bijeli su elementi visokog sjaja, a elementi od imitacije drva su reljefni.

Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 3 Kuhinju je Denis sama osmislila i kombinirala elemente (Foto: Privatne fotografije)

Kuhinja nije rađena po mjeri, nego sam je, eto, zahvaljujući dobrim gabaritima i kombinacijom elemenata uspjela smjestiti od zida do zida, ističe. Otok je napravljen kombinacijom elemenata i širom radnom pločom tako da su dobili i dio za sjedenje. Kuhinjske je elemente, uz Denisina supruga, sklapala i njihova kći, a montirao ju je suprug. Cijelu, čak i otok! Kuhinju krase i prekrasni lusteri koji se mogu dizati i spuštati po potrebi, a u cijeloj kući imaju LED rasvjetu.

Suprug je radio gotovo sve, osim gletanja zidova, keramike i fasade. Unutarnja je vrata pobrusio, mijenjao stakla, a ja sam obojila svih deset vrata. Dakle, mijenjanje stolarije (prozora), vodoinstalacije, postavljanje laminata, farbanje zidova, postavljanje knaufa, montaža walk-in tuša, kade, kompletne kupaonice - sve je suprug sam radio. Vodili smo se željom da nam bude ugodno u svakoj prostoriji, ispričala nam je Denis pa otkrila da je uređenje kuće iscrpljujuće i fizički i psihički, ali gura ih vizija koju imaju.

Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 13 Elegantna kupaonica kuće Denis i Gorana Kezele iz Rijeke (Foto: Privatne fotografije)

Godinu dana traje adaptacija i nije lako živjeti i stalno pokušavati održati red i izbjeći prašinu i pijesak u onim prostorijama koje smo uredili, dodaje. Pogled na more iz svake prostorije nešto je što ih ispunjava. Denis i Goranu najljepše je ispijanje kave ujutro na terasi i slušanje cvrkuta ptica, a i kukurikanje pokojeg pijetla. Otkad su se preselili, doživjeli su pravu renesansu i prijatelji im dolaze češće nego inače.

Prijateljima se sviđa kako smo uredili kuću i kažu da se ugodno osjećaju. Bitno nam je kad nam netko dođe u posjet, da se ugodno osjeća. Ni u jednom trenutku nismo požalili što smo se odlučili iseliti iz grada, ja na pragu 60., a suprug 64., mi, koji smo od rođenja živjeli u samom centru grada, kaže Denis Kezele iz Rijeke.

Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 8 Kaljeva peć stara 150 godina kući daje posebnu čar (Foto: Privatne fotografije)

Kupaonica sada izgleda mrak: Kako je bračni par s troje djece uredio oronulu kuću Od oronula starinske kuće do doma iz snova - 5 Od oronula starinske kuće do doma iz snova - 6 Od oronula starinske kuće do doma iz snova - 7 +4 Od oronula starinske kuće do doma iz snova - 8

Pogledajte kako je bračni par iz Novalje uredio svoju kuću iz snova nakon 10 godina rada na kruzeru Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 17 Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 19 Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 18 +19 Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 21

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju