Kazalište Trešnja priprema drugu ovosezonsku premijeru, omiljenu blagdansku bajku djeci i odraslima diljem svijeta, "Orašara".

Galerija Orašar u kazalištu Trešnja - 6 Orašar je bajka koju vole odrasli i djeca Orašar u kazalištu Trešnja - 4 +2 Orašar u kazalištu Trešnja - 3

Prema umjetničkoj bajci "Orašar i mišji kralj", njemačkog pisca E. T. A. Hoffmanna, redatelj Paolo Tišljarić, u suradnji s dramaturginjom Ladom Kaštelan, na Trešnjine daske dovodi predstavu "Orašar", koja se na nov i neobičan način poigrava s Hoffmannovim zapletom.

Premijera će se održati 30. studenoga 2018.

Užitak je raditi s ansamblom koji dobro poznaješ i koji radi beskompromisno. Ovo je moja četvrta suradnja s kazalištem Trešnja i čini mi se da svi zajedno rastemo u umjetničkom i produkcijskom smislu. Posebno bih istaknuo odličnu komunikaciju s ravnateljicom Višnjom Babić, kojoj je izrazito stalo do kvalitete svake produkcije, rekao je Tišljarić.

Priča o Orašaru prati znatiželjnu djevojčicu Marie i njezinog brata Fritza koji uz pomoć svog voljenog kuma, genijalnog izumitelja Drosselmeiera, upoznaju neočekivane, fantastične likove i svjetove. On im za Božić daruje stroj za čišćenje orašastih plodova, naizgled neživog Orašara, a time počinje uzbudljiva priča koja nas uči o prijateljstvu, ljubavi, opraštanju, slobodi mašte, te veličanstvenom ljudskom umu i imaginaciji za koje ne postoje prepreke ni granice.

"Orašara" svi znaju kao balet, ali bajku možda ne poznaju svi, pa mislim da je dobra odluka da ju stavimo na repertoar. Svaka suradnja s Paolom ugodna je i lagana, jer znam da će on napraviti čarobnu predstavu, bajku koju će voljeti svi koju ju dođu pogledati
, kazala je Višnja Babić, ravnateljica kazališta Trešnja.

Ova priča nas uči o prijateljstvu, ljubavi, opraštanju, slobodi mašte.

U ulozi Orašara je Marin Klišmanić, djevojčicu Marie igra Dubravka Lelas, u ulozi njezinog brata Fritza je Matija Čigir, primabalerinu Ernestinu utjelovit će Ivana Bakarić, Silvio Mumelaš je u ulozi strica Drosselmeiera, a Vini Jurčić u ulozi Luise.

U ostalim ulogama nastupaju Hrvoje Barišić, Karla Brbić, Ana Vučak Veljača, Paško Vukasović, Jure Radnić, Krunoslav Klabučar, Ana Vilenica, Tena Jeić Gajski, Aleksandra Naumov, Kruno Bakota, Sanja Hrenar, Luka Bulović te Daniel Delale koji će se pojaviti u videu reproduciranom u predstavi.

Scenografkinja predstave je Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, koreografkinja je Blaženka Kovač Carić, rasvjetu je oblikovala Vesna Kolarec, a video projekcije Ivan Lušičić. Plakat je dizajnirala i ilustrirala umjetnica OKO. Partner produkcije predstave je Lidl Hrvatska.

Predstava je namijenjena i malima i velikima, a u Trešnji će igrati kroz prosinac i siječanj. Svi će u njoj moći naći nešto za sebe, ako je budu gledali otvorenih očiju i srca.
 

Pogledajte i čarobne slikovnice -"Orašar" i "Četiri godišnja doba" u izdanju koje će se čuvati generacijama.

Premijera će se održati 30. studenoga 2018. Premijera će se održati 30. studenoga 2018. Foto: Damil Kalogjera

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju