Djela velikana klasične glazbe, Petra Iljiča Čajkovskog i Antonija Vivaldija, bila su nadahnuće za dvije prekrasno ilustrirane knjige za djecu u izdanju Školske knjige.

Radi se o knjigama "Orkestar priča priču - Orašar" i "Orkestar priča priču - Četiri godišnja doba".

U prvoj slikovnici koja oduševljava u kojem god obliku da se pojavi, djevojčica Klara postane dio čarobne pustolovine u kojoj svjedoči borbi Orašara i Kralja Miševa, upoznaje Šećernu Vilu i otputuje u Kraljevstvo slatkiša.

Na svakoj stanici, pritiskom na glazbenu notu, uzbudljiva događanja dobiju i glazbenu podlogu - čudesnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog iz legendarnog baleta. Glazbene ulomke možete slušati i zasebno uz objašnjenja na zadnjoj stranici knjige.

Ruski skladatelj jedno od svojih najslavnijih djela napisao je 1892. godine prema bajci E. T. A. Hoffmana, a imao je samo pet godina kada je počeo učiti svirati klavir.

Slikovnica \'Orašar\' Slikovnica \'Orašar\' (Foto: Sonja Kovač)

Priča Četiri godišnja doba vodi vas na putovanje djevojčice i njenog psića u proljeće, ljeto, jesen i zimu. Knjiga vas vodi kroz čarobnu izmjenu godišnjih doba u samo jednom danu. Dok uživate u predivno ilustriranoj priči možete slušati jednako divne glazbene ulomke iza kojih stoji Talijan Antonio Vivaldi.

Jedno od njegovoih najpoznatijih djela, Četiri godišnja doba, nadahnuto je slikama njegovog prijatelja Marca Riccija.

Pročitajte i knjiga u kojima smo uživali u djetinjstvu, a uživat će i naša djeca.

Slikovnica \'Četiri godišnja doba\' Slikovnica \'Četiri godišnja doba\' (Foto: Sonja Kovač)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju