Zadarska subotnja špica nije ništa manje zanimljiva od zagrebačke. Na njoj se mogu vidjeti kombinacije raznih stilova, a pripadnice ljepšeg spola očekivano dominiraju kada je u pitanju maštovitost ili pak modno eksperimentiranje u "street style" izdanjima.

Naravno, nađe se tu u mnogo klasičnih i nosivih kombinacija u kojima su glavne zvijezde svevremenski odjevni komadi.

Jednu takvu nosila je lijepa crnka koja je u startu dokazala kako je najpoželjniji modni dodatak - osmijeh. Ova šarmantna dama za dnevni izlazak odjenula je predimenzionirani sako ispod kojeg se nazirala majica dugih rukava u sivosmeđoj nijansi.

Street style izdanja sa subotnje zadarske špice Street style izdanja sa subotnje zadarske špice (Foto: Sime Zelic/Pixsell)

Ta dva komada spojila je s trapericama. Umjesto modela "skinny" kroja koji je dugo bio jedan od najzastupljenijih u street style kombinacijama domaćih ljubiteljica mode, odabrala je široki model ravnog kroja s podrezanim nogavicama.

Domenica Žuvela Divna Domenica: Efektne traperice kakve rijetko viđamo na zagrebačkoj špici

U posljednjih 10-ak godina modni znalci često najavljuju kraj vladavine "skinny" traperica i iako je njihova popularnost definitivno padala među stranim trendsetericama, Hrvatice su ipak ostajale vjerne uskim modelima koji prianjaju uz tijelo.

Međutim, u posljednje dvije godine "skinny" modeli i kod nas su vidno manje zastupljeni. Sve više dama prigrlilo je trend širih traperica koje su bez sumnje udobnije, ali mnogima je glavna zamjerka na njihov račun bila to što vizualno ne laskaju figuri poput uskih modela.

Slika nije dostupna 10 odličnih stajlinga s trapericama za svaku prigodu

Naša današnja "street style" zvijezda definitivno dokazuje da i šire traperice mogu izgledati sjajno te nas je svojim izdanjem potaknula na to da preispitamo svoju vjernost "skinny" modelima i damo priliku udobnijim varijantama najpopularnijih ženskih hlača.

Nosite li i dalje "skinny" traperice?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju