Unajmljeni stan u kojem živi sa svoje dvije kćeri, sedmogodišnjom Jessicom i četverogodišnjom Amber, samohrana majka Victoria Robinson iz Hertfordshirea u Engleskoj odlučila je preurediti jer je izgledao uistinu zapušteno i neugledno.

S obzirom na to da nije vlasnica stana, Victoria nije mogla raditi neke veće preinake poput rušenja zidova, ali je imala dopuštenje da dekorira stan po svojoj želji.

Kako bi stanu s dvije spavaće sobe udahnula novi život odlučila ga je preurediti, ali ograničavao ju je budžet s obzirom na to da radi pola radnog vremena i skrbi za dvoje djece. Konstantno je na Facebooku pretraživala povoljne online trgovine namještajem te je ondje uspjela kupiti odlične komade za vrlo povoljne novce. Cjelokupna renovacija koštala ju je 3000 funti (26.250 kuna), a većinu posla odradila je sama.

Uz prijateljevu pomoć, Victoria je skinula stari pod u dnevnom boravku i hodniku te stavila novi drveni pod koji ju je koštao oko tristo funti. Zatim je obojala zidove u bijelo te uredila sobu s novim namještajem, tepihom od 40 funti, ogledalom od 40 funti, stolićem koji je koštao 80 funti i sofom koja je koštala 400 funti. U dječjoj sobi bijele zidove ukrasila je crnim točkicama, u stilu 101 Dalmatinca, te stavila krevet od 70 funti i dječju kuhinju za igranje od 20 funti.

U kuhinjske ormarića stavila je vlaknaste ploče kako bi stvorila više polica za pohranu. Zatim je obojila sve ormare i jedinice u bijelo, a za skidanje kuhinjskih podova i postavljanje novih pločica angažirala je majstora što ju je koštalo oko 400 funti. Na radne ploče stavila je bijeli vinil čija je cijena za dvije role 20 funti čime je komplimentirala bijeli, minimalistički izgled doma.

I u svojoj spavaćoj sobi zidove je obojala u bijelo te kupila krevet za 75 funti, ladice za 60 funti, stolić za šminkanje od 70 funti, i to je sve pronašla na Facebook Marketplaceu.

Slika nije dostupna Kako je bračni par neuseljivu derutnu kuću preuredio u ljupki dom iz mašte

Samohranoj mami dvije djevojčice ostala je još samo kupaonica, a s dosadašnjim preuređenjem ne može biti zadovoljnija, naročito zbog toga jer ju nije puno koštalo.

Moj savjet je tražiti dobre cijene. Nemam puno novca, ali uspjela sam renovirati stan sa strogo određenim budžetom, tako da je izvedivo, savjetuje Victoria Robinson iz Engleske koja sa svojim kćerima Jessicom i Amber sada uživa u moderno i šik uređenom stanu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju