Prelijepa ljubavna balada "Hopelessly Devoted to You" smatra se okosnicom legendarnog "Briljantina" i mnogi će se kritičari složiti da je upravo ova pjesma kultnom ostvarenju iz 1978. godine dala emocionalnu vezu sa stvarnošću koja je "običnom ljubavnom filmu" omogućila da postane velik.

"Hopelessly Devoted to You" u "Briljantinu" je otpjevala Olivia Newton-John, legendarna pjevačica i glumica koja nas je napustila u ponedjeljak, nakon što je godinama vodila bitku s karcinomom dojke.

Pjesmu je napisao i producirao John Farrar, a nakon što ju je Olivia Newton-John otpjevala u kultnom klasiku, činilo se kao da je priča pronašla svoga pripovjedača. U Australiji je pjesma objavljena 1978. godine i u prvih je nekoliko dana srušila sve rekorde.

Pjesma je brzo nakon toga nominirana za Oscara u kategoriji najbolje originalne pjesme, ali je izgubila od hita Last Dance s albuma Thank God It's Friday. Bila je to 51. dodjela Oscara, a ovaj nam veliki hit i dan-danas izaziva jednake emocije.

Zanimljivo je da ova pjesma zapravo nije bila dio soundtracka legendarnog mjuzikla "Briljantin", već je uključena kao dio ugovora Olivije Newton-John jer je glumica inzistirala da pjeva baladu. Od tada su ovaj hit prepjevali brojni izvođači, prevedena je na brojne svjetske jezike, a koristila se i kao naslov australske miniserije o životu legendarne pjevačice i glumice.

Olivia Newton-John kao srednjoškolka Sandy u filmu 'Briljantin' ostvarila je ulogu životu Olivia Newton-John: Uloga života u "Briljantinu" koju je glumica iz straha zamalo odbila

Olivia Newton-John i John Travolta u 'Briljantinu' Istina o najpoznatijim filmskim tajicama koje je Olivia Newton-John nosila u "Briljantinu"

Snimanje određenih dijelova filma, poput školskog plesa, trajalo je tjednima. Ali snimanje ove pjesme bilo je gotovo ekspresno jer je Newton-John u tu scenu unijela najviše emocije. Odradila je to kao od šale.

U vrijeme snimanja "Briljantina", Olivia Newton-John već je bila popularna pjevačica s nekoliko poznatih hitova. Iako je bila sigurna u svoj glas, sumnjala je u svoje glumačke sposobnosti pa je nekoliko puta priznala da je tijekom snimanja doživjela najveću tremu u životu. Pjevajući ovu baladu oslonila se na svoj glazbeni talent koji je u njoj probudio talentiranu glumicu koje ćemo se uvijek rado sjećati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju