Pjesma "I'll Be There For You" postala je zaštitni znak serije "Prijatelji", a uz pjesmu "Just The Way It Is, Baby" i najveći hit grupe The Rembrandts. No prvotna ideja bila je da pjesmu otpjeva drugi kultni bend, jedan od najvećih rock-sastava svih vremena.

I'll be there for you
(When the rain starts to pour)
I'll be there for you
(Like I've been there before)
I'll be there for you
('Cause you're there for me too)

Tako poznate, drage nam stihove svi smo pjevušili, cupkali uz njih, bili su savršen uvod u još jednu epizodu voljenih "Prijatelja". Pjesma "I'll Be There For You" grupe The Rembrandts bez sumnje je jedna od najpopularnijih televizijskih naslovnih pjesama, a postala je i svojevrsna himna prijateljstva.

Zanimljivo je da su Danny Wilde i Phil Solem, članovi dua The Rembrandts, napisali većinu svojih pjesama, uključujući i megahit "Just The Way It Is, Baby" iz 1990. godine, ali "I'll Be There For You" napisali su Michael Skloff i Allee Willis, autori serije "Prijatelji".

Avanture nezaboravne šestorke trajale su 10 sezona "Prijatelji": Koji bi lik iz kultne serije bio vaš najbolji prijatelj?

Slika nije dostupna Baš kao u "Prijateljima": Neonski znak slavnog kafića koji možete staviti u svoju sobu

Izvršni producent "Prijatelja" Kevin S. Bright u početku je tražio nešto drugačije za naslovnu pjesmu serije. Glavna ideja bila je da melodija bude slična onoj hitu grupe R.E.M. "It's the End of the World As We Know It (And I Feel Fine)" iz 1987. godine. Pjesma je prvo i bila ponuđena R.E.M.-u te grupi They Might Be Giants, ali na kraju je pripala The Rembrandtsima jer je Bright bio obožavatelj dua.

Slika nije dostupna Dobri duh "Prijatelja": Pet životnih lekcija koje smo naučili od Phoebe Buffay

Slika nije dostupna Šala iz serije "Prijatelji" koja je postala posebno smiješna u 2020. godini

Kada su Skloff i Willis sjeli s bendom kako bi prilagodili pjesmu, oni su smatrali da pjesma ne bi trebala biti nimalo nalik njihovim drugim pjesmama. Solem i Wilde počeli su razmišljati o stihovima koji opisuju njihovo prijateljstvo i tako napisali nezaboravni tekst koji slavi prijateljstvo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju