Ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 23. prosinca mogla bi se stvoriti velika gužva. Naime, svi zainteresirani građani tamo će moći pogledati prijenos "Orašara".

Galerija Balet Orašar Balet Orašar Balet Orašar +0 Balet Orašar

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, zagrebački HNK će kao blagdanski dar građanima i publici osigurati izravni prijenos baletne bajke Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Vladimira Malakhova, na velikom platnu i direktno s pozornice u adventskom ozračju ispred kazališta.

Balet 'Orašar' u zagrebačkom HNK-u "Orašar": 10 zanimljivosti o baletu nadahnutom dirljivim događajem

Namjera je omogućiti svima koji možda nisu uspjeli doći do karata za jednu od devetnaest ovosezonskih izvedbi, da ipak dožive atmosferu ove baletne bajke koja i 130 godina nakon praizvedbe nastavlja oduševljavati publiku.

Mia Čorak Slavenska Mia Čorak Slavenska: Jedna od najvećih balerina svih vremena koju su nazivali i remek-djelom ljudske mehanike

"Orašar", priča o djevojčici Klari koja na Badnju večer ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar - drvenog orašara kojim se razbijaju orasi i s njime proživi čudesne dogodovštine u izmaštanu svijetu, najpopularniji je i najizvođeniji balet na svijetu. Obožava ga i zagrebačka publika, što dokazuje rasprodanost svih predstava u HNK-u.

Balet Orašar Balet Orašar (Foto: HNK/PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju