Tradicionalna vojna parada "Trooping the Colour" kojim se obilježava rođendan kraljice Elizabete II. započinje i završava u kraljičinoj službenoj rezidenciji, Buckinghamskoj palači.

Galerija

Nakon vožnje kočijom i sudjelovanja u paradi, istaknuti članovi britanske kraljevske obitelji okupljaju se na balkonu palače kako bi gledali pozdravni prelet aviona britanskog Kraljevskog ratnog zrakoplovstva.

Princ Louis razmahao se čim je izašao na balkon
Princ Louis razmahao se čim je izašao na balkon (Foto: Getty Images)

Tamo im se pridružuje ostatak obitelji među kojima su i najmlađe "zvijezde". Djeca vojvotkinje i vojvode od Cambridgea još uvijek su previše mala da bi sudjelovala u vožnji kočijama, ali zato princ George, princeza Charlotte i princ Louis nisu propustili gledanje preleta.

 

Za Louisa koji je 23. travnja proslavio 1. rođendan, ovo je prvo sudjelovanje u slavlju kraljičinog rođendana.

Oduševljeni Louis sa zanimanjem je promatrao prelet aviona
Oduševljeni Louis sa zanimanjem je promatrao prelet aviona (Foto: Getty Images)

Maleni princ imao je vidno najviše energije od svih okupljenih na balkonu palače. Oduševljeno je mahao ručicama od trenutka kada je izašao pred javnost, a onda se počeo vrpoljiti u maminom naručju i poželio u tatino.

Louis je nakon malo vrpoljenja završio u tatinom naručju
Louis je nakon malo vrpoljenja završio u tatinom naručju (Foto: AFP)

Catherine je udovoljila njegovim željama, a veselo i glasno mahanje nastavilo se i u sigurnim tatinim rukama što je nasmijalo bračni par.

Princ George i princeza Charlotte
Princ George i princeza Charlotte (Foto: Getty Images)