Na današnji dan 1958. godine u Minnesoti je rođen Prince, američki glazbenik čiji je rad utjecao na živote mnogih i koji je iza sebe ostavio hitove koji će nas uvijek podsjećati na tog umjetnika. Neki od njih su When Doves Cry, Kiss, Let's Go Crazy, Purple Rain, The Most Beautiful Girl in the World...

No pjesma koju je Prince napisao 1984. godine mnoge prvo podsjeti na pjevačicu Sinead O'Connor, čija je izvedba velikog hita Nothing Compares 2 U osvojila svijet.

Prije dvije godine objavljena je Princeova izvedba te pjesme iz 1984. godine, a u nastavku pročitajte 10 zanimljivosti o pjesmi za koju mnogi i ne znaju da ju je napisao veliki Prince.

1. Prince je pjesmu Nothing Compares 2 U napisao i snimio 1984. godine, ali je nije objavio. Umjesto toga pjesmu je dao bendu koji je osnovao, The Family.  Pjesmu su snimili 1985. godine, a pjevač Paul Peterson zamoljen je da je otpjeva u Princeovu stilu. Da bi dobio prave emocije, razmišljao je o djevojci Julie koja mu je slomila srce u srednjoj školi.

Pjesma se našla na albumu benda The Family iz 1985. godine, ali nije postala popularna sve dok ju pet godina kasnije nije otpjevala Sinead O'Connor.

Prince Rogers Nelson Prince: 10 inspirativnih citata zbog kojih će se svatko osjećati bolje u svojoj koži

2. Prince je pjesmu napisao tijekom svog jako kreativnog razdoblja kada je gotovo svaki dan pisao po jednu pjesmu. Prema riječima njegove suradnice Susan Rogers, pjesmu je napisao tijekom jednosatne pauze od probe.

3. Dio "2 U" u naslovu Princeova je stvar - glazbenik ima i pjesme naziva "I would die 4 U" i "If I Love U 2 Nite."

4. Prema riječima Susan Rogers, inspiracija za pisanje pjesme pjevaču bila je njegova spremačica Sandy Scipioni, koja je otišla k svojoj obitelji nakon što joj je otac preminuo.

Objašnjavajući tu tvrdnju, Rogers je rekla da je Sandy bila osoba koja se brinula da Prince uvijek ima svoje omiljeno piće, da je kuća čista i da na klaviru uvijek ima svježe ubranog cvijeća.

Prince Nezaboravne! Koja je balada bila hit broj jedan one godine kad ste se rodili?

5. Zašto Prince nije objavio pjesmu? Rogers je objasnila da ta pjesma nije o boli zbog neke žene, nego o nedostajanju, zbog čega ju je pjevač vjerojatno lakše proslijedio dalje.

6. Princeu se nije svidjela obrada Sinead O'Connor, međutim to nije bilo nimalo neobično jer Prince nije volio da itko snima njegove pjesme osim ako ih on sam nije zamolio.

7. Pjesmu je 2014. obradila i Aretha Franklin.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju