Lijepo uređeni nokti vrlo su važan detalj te otkrivaju puno o nama i našoj osobnosti.

Galerija Zendayina prirodna manikura s dodjele Oscara 2024. Emma Stone s prirodnom manikurom Kylie Jenner voli +7 Meg Ryan ponosno pokazuje prirodne nokte

Različite boje lakova za nokte i kreativni ukrasi i detalji naše ruke pretvaraju u pravo malo slikarsko platno, a dotjerani i brižno njegovani nokti vrlo su bitni gotovo svakoj ženi.

No ako su nokti lijepo njegovani, zdravi i čvrsti, zašto bismo ih uvijek skrivali ispod šarenih lakova i jarkih boja, kada barem ponekad možemo pokazati prirodnu raskoš svojih noktiju i naglasiti ih tek prozirnim ili nježnim nude lakom. A možda čak i ničime.

Jedan od velikih trendova ove proljetne sezone, i to jedan od onih koji su zapravo u trendu i kada sve drugo nije, takozvana je nonicure, odnosno posve prirodni ili gotovo posve prirodni nokti.

Zendayina prirodna manikura s dodjele Oscara 2024. Zendayina prirodna manikura s dodjele Oscara 2024. (Foto: Guliver Images)

Namjerno izbjegavanje lakiranja može uliti samopouzdanje i signalizirati drugima da ste previše kul da biste marili za prolazne trendove te da vjerujete u onu da je manje doista više, a minimalistička elegancija uvijek je na cijeni.

Mnoge slavne dame vrlo su rado prihvatile opciju nenošenja upečatljivih boja na noktima, kao i njihovih nepraktičnih dužina pa su svoje prirodne, tek neznatno naglašene nokte, prošetale i na crvenim tepisima.

Emma Stone s prirodnom manikurom Emma Stone s prirodnom manikurom (Foto: Guliver Images)

Oskarovski je tepih ove godine vrvio različitim manikurama, a zvijezde poput Zendaye, Meg Ryan, Emme Stone i Emily Blunt uz svoje su toalete prošetale i prirodni izgled manikure.

Emily Blunt i Emily Blunt i "nonicure" (Foto: Guliver Images)

Sarah Jessica Parker također rado izbjegava lak za nokte, kao i glumica Carey Mulligan koja outfite inspirirane vječnom klasikom i starim Hollywoodom često upari s elegantnim i prirodnim noktima.

Sarah Jessica Parker često je bez laka za nokte Sarah Jessica Parker često je bez laka za nokte (Foto: Guliver Images)

Koje su još poznate dame na crvenim tepisima i važnim događanjima ponosno prošetale svoje prirodne nokte, pogledajte u našoj galeriji.

10 ideja za manikure koje će se nositi ovog proljeća Proljetni nokti Proljetni nokti - 10 Proljetni nokti - 9 +8 Proljetni nokti - 8

12 fotografija zbog kojih ćete za sve životne prigode birati svjetloružičastu manikuru Svjetloružičaste manikure su nepogrešiv odabir Svjetloružičaste manikure su nepogrešiv odabir Svjetloružičaste manikure su nepogrešiv odabir +8 Svjetloružičaste manikure su nepogrešiv odabir

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju