U mnogim vezama uobičajeni korak, u trenutku kada partneri shvate da žele provesti život jedno kraj drugog, je - brak. Međutim, brak ipak nije želja svih parova i postoje i oni partneri kojima ovaj korak nije neophodan.

Niti jedna od ovih opcija nije pogrešna, a i oni koji se odlučuju za brak i oni koji ga odlučuju preskočiti imaju svoje razloge koje trebamo poštovati.

Jedna žena koja pripada ovoj drugoj skupini, a koja je u vezi dugoj 13 godina, odlučila je javno iznijeti razloge zbog kojih su njih dvoje odlučili da vjenčanje neće biti točna na "i" njihove dugogodišnje veze.

Objasnila je da se mnogi njihovi prijatelji odlučuju na ovaj korak koji njima ipak nije opcija. Kaže i da brak nije nešto što odgađaju, nego je jednostavno nešto što ne žele. A evo i njezinih, odnosno njihovih razloga i objašnjenja.

Slika nije dostupna 10 slavnih parova koji su zajedno već "cijelu vječnost", a nisu izrekli sudbonosno DA

Nesretna žena Najveća greška koju radimo kada se osjećamo zapostavljeno u vezi ili braku

1. Papir nam ne znači previše

Nas svoje u vezi smo 13 godina i u potpunosti smo predani jedno drugome. Volimo se, radimo, dijelimo troškove, sve ono što bismo radili i u braku. Vjerujemo da papir u našem slučaju ne bi ništa promijenio, pa smo odlučili preskočiti ovaj korak.

Kakvo je vaše razmišljanje o braku?

glasova:

2. Želimo izbjeći troškove

Cijene vjenčanja znaju rasti u nebesa, mi sami to ne možemo isfinancirati, a nemamo ni roditelje koji bi nam mogli priskočiti u pomoć. Zato smo odlučili preskočiti ovaj korak. Naša obitelj i prijatelji znaju da se volimo i bez vjenčanja i to nam je dovoljno.

3. Ne želimo stvarati opterećenje našim voljenima

Ovdje se zapravo vraćam na točku dva. Mi sami veliko vjenčanje ne možemo isfinancirati, a ne bismo htjeli ni našim voljenima stvoriti pritisak da nam trebaju pomoći. Zapravo ovo sve i nije toliko bitno jer nitko nam ne brani da se vjenčamo bez velike proslave. Mi to jednostavno ne želimo i to je najbitnija stvar u cijeloj ovoj priči.

4. Oboje smo djeca razvedenih roditelja

Zbog razvoda roditelja nijedno od nas nije izgubilo vjeru u ljubav. Dapače, naučili smo vrijedne lekcije o tome kako se ne treba ponašati u jednoj vezi. Međutim, razvodi naših roditelja ipak su utjecali na naše poglede na brak koji, ako se nas pita, nije garancija dugovječnosti. Naučili smo da možemo biti sretni i bez njega.

Slika nije dostupna Može se! Kako održati vezu ili brak na životu kad vam se čini da je sve protiv vas

Slika nije dostupna Od konobarice do frizerke: Sedam slavnih muškaraca koji su oženili žene iz susjedstva

5. Ne brinemo previše za društvene norme

Nama dvoma nikad nije bilo važno što drugi misle da bismo trebali napraviti pa se tako nećemo ni vjenčati samo zato što netko drugi misli da bismo trebali. Živimo svoj život temeljen na našim uvjerenjima, željama i ciljevima.

I ono što na kraju posebno želim naglasiti je to da mi ne mrzimo brak niti ljude koji se odluče vjenčati. Dapače, i mi skupa s njima slavimo ljubav. Ako je brak za nekoga najljepša stvar na svijetu, ja ću ga podržati u njegovoj odluci. To je jednostavno nešto što nama nije na listi želja.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju