„Nobody puts Baby in the Corner“ ili u prijevodu: „Nitko ne tjera Baby u kut“ kultna je rečenica pokojnog Patricka Swayzea, velike zvijezde najromantičnijeg filma ikad snimljenog. „Prljavi ples“ sada dobiva nastavak, a u njemu će zasjati ni manje ni više nego upravo Baby.

Galerija Scena iz filma 'Prljavi ples' Scena iz filma 'Prljavi ples' Scena iz filma 'Prljavi ples' +1 Baby i Johnny vježbaju za plesno natjecanje

Glavna glumica originalnog filma, Jennifer Grey, u filmu će također imati i ulogu izvršne producentice. Izvršni direktor Lionsgatea, Jon Feltheimer, potvrdio je ovu veliku vijest još 2020. godine, no sad su se pojavili dodatni detalji, uključujući i informaciju kada će film stići u kina.

Iako je originalni Prljavi ples uvijek bio jedan od mojih omiljenih filmova, nisam ni slutio da ću režirati nastavak, rekao je redatelj Jonathan Levine u priopćenju te dodao: Kroz suautorstvo sam se zaljubio u likove (nove i stare), planine Catskills iz 1990-ih, New York i glazbu, koja će se kretati od pjesama od originalnog filma do hip-hopa iz 90-ih.

Redatelj filma je poručio da jedva čeka surađivati s Jennifer kako b generaciji novih obožavatelja približio ovu lijepu priču o ljetu, romansi i plesu. A za one dugogodišnje obožavatelje, obećaje da im neće uništiti djetinjstvo.

Scena iz filma 'Prljavi ples' Jedan od najromantičnijih filmova svih vremena (Foto: Profimedia)

„Profesionalno ćemo se uhvatiti u koštac sa sofisticiranošću, ambicijom i, prije svega, ljubavlju u ovom filmu“, zaključio je Levine.
Iako će Grey ponoviti svoju ulogu neponovljive Frances Houseman, njezin voljeni kolega Patrick Swayze 2009. godine umro je od raka gušterače u dobi od samo 57 godina.

Međutim, Variety je izvijestio da su filmaši u pregovorima sa Swayzeovim obitelji kako bi na neki način uključili glumca u film, a zasad možemo samo nagađati na koji bi se način to moglo izvesti.

  Prizor iz filma Prljavi ples Odbijeni 42 puta: (Ne)očekivan razlog zbog kojeg zamalo nije snimljen “Prljavi ples”

Prljavi ples 10 pitanja na koje odgovore znaju samo pravi ljubitelji "Prljavog plesa"

Imena novih članova glumačke ekipe tek trebaju biti objavljena, ali vjerujemo da će to biti uskoro jer film počinje sa snimanjem pretkraj ove godine dok se njegova premijera očekuje 2024. godine. 

Scena iz filma 'Prljavi ples' Baby i Johnny na plesnom natjecanju (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju