U veljači 2024. Centar za kulturu Trešnjevka nastavlja višegodišnji program "Priče koje liječe", namijenjen svim osobama koje žele osnažiti svoje mentalno zdravlje.

Čitanje tematskih priča kao načina koji potiče poboljšanu komunikaciju, dublje razgovore i uvid u neke osobne probleme, dobar je put da se upravo populaciji mentalno oboljelih pomogne i ponude neka rješenja za njihove probleme. Kako knjiga može popraviti raspoloženje, mnogi su sigurno doživjeli.

Ako se knjiga ili priča odnose izravno na poteškoće polaznika, oni se tada poistovjećuju s glavnim likom u romanu ili priči.

Knjige i iskustvo čitanja mogu promicati psihološku promjenu, liječiti traume i ponuditi duhovno ispunjenje.

Raspored događanja u veljači

Ponedjeljak, 12.2.2024. u 19 sati, gošća dr.sc. Dubravka Miljković

U prostorije Udruge Ludruge 100 % Ljudi, Društveni dom Prečko, Prečko 2a dolazi psihologinja Dubravka Miljković. Gošća će održati predavanje pod nazivom Slika o sebi i razvoj samopouzdanja. “Slika o sebi” svojevrstan je mentalni portret i odgovor na pitanje “Tko sam ja?”. Taj odgovor u velikoj mjeri utječe na naš život , određuje koje ćemo događaje u životu smatrati važnima, što ćemo poduzimati, koje ćemo ciljeve nastojati postići i hoćemo li time biti zadovoljni. Što sve utječe na tu sliku i možemo li ju “fotošopirati”, doznajte na ovom korisnom i zanimljivom predavanju.

"Priče koje liječe" nastavljaju ukazivanje na moć riječi (Foto: Zadovoljna.hr)

Utorak, 13.2.2024. u 10:30 sati, gošća književnica Silvija Šesto

U Udrugu Svitanje, Selska cesta 112a stiže književnica Silvija Šesto. Tema susreta su radost i sreća te će se čitati djela autorice koja su vezana uz te emocije. Predstavit će se zbirke aforizama Od nebesa do tresa i Odavde do fejsa. Pokušat će se kroz književnost proniknuti u ono što nam oblikuje osmijeh na licu i kako dolazi do sreće. Kako se danas sreća često ispituje u funkciji zdravlja, na ovom književnom susretu vodit će se pozitivnim mislima, kako bismo se tjelesno i psihički osjećali bolje.

Utorak, 27.2.2024. u 10:30 sati, gošća književnica Ana Đokić

U Udruzi Svitanje, Selska 112a, književnica Ana Đokić korisnicima udruge i svim zainteresiranima predstavit će svoje kratke putopise. Odmor i putovanja pozitivno utječu na nas i mentalno zdravlje u svijetu poznatije kao "travel-therapy" gdje je dokazano da su putovanja snažan katalizator sreće. U današnjem ubrzanom svijetu, putovanja često potvrđuju važnost tišine i mira. S tim ciljevima ovaj susret odvodi u neke daleke krajeve i približava druge kulture i sredine.

Ulaz je na sve susrete besplatan. Program Priče koje liječe 3 se ostvaruje u suradnji s Udrugom Ludruga 100 % Ljudi i Udrugom Svitanje, a uz financijsku potporu Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo,

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju