Čak i kada izlaganje suncu predstavlja užitak, ono je dugoročno gledano prijetnja za zdravlje, ali i mladoliki izgled kože. Između ostalog, velik postotak vidljivih znakova starenja kože povezan je s izlaganjem UV zrakama.

Galerija +0 Zorina mast, 49,99 kn

Zato je bitno tijekom sunčanja koristiti proizvode s visokim zaštitnim faktorom koji će kožu zaštititi od štetnih učinaka.

Nažalost, unatoč planu da će redovito obnavljati faktor i izbjegavati sunce u najvrućem dijelu dana, mnogima se svake godine dogodi neželjeni scenarij - opekline od sunca odnosno crvenilo kože.

Kada se dogodi takva situacija kožu je važno umiriti, ali i popraviti i zaštititi.

Srećom, postoje proizvodi koji vam u tome mogu pomoći, a dio njih izdvojili smo u nastavku.

1. Avon Care sun + After sun

Ovaj preparat će nakon sunčanja koži osigurati potrebnu regeneraciju i umirivanje. Osim što hladi kožu i pruža joj potrebnu hidrataciju, ovaj sprej koži pruža osjećaj svježine i smiruje je.

2. Zorina mast

Radi se o masti za njegu nadražene kože koja zbog toga može biti i odlična pomoć kod crvenila uzrokovanog suncem. Zorina mast hrani i regenerira kožu, umiruje ju i pomaže njezinoj fleksibilnosti, vraća joj prirodni tonus i daje svježinu.

Zorina mast, 49,99 kn Zorina mast, 49,99 kn (Foto: Nova TV)

3. Nivea hidratantni losion poslije sunčanja

Ovaj losion sadrži organsku aloe veru, vitamin E i hijaluron te umiruje kožu i hidratizira je. Održava elastičnost kože, a osim toga dugotrajno čuva preplanulost te štiti od preuranjenog starenja kože uzrokovanog suncem.

4. Afrodita jogurt za tijelo nakon sunčanja

Ovaj proizvod namijenjen za njegu kože nakon sunčanja sadrži kokosovu vodu, a kožu ugodno hladi i vlaži. Osim kokosove vode, sadrži i karite malac koji hrani i regenerira te ulje šipka koje pomaže u obnavljanju stanica kože.

5. Esi aloe vera gel za kožu

Zbog svog smirujućeg djelovanja ovaj gel posebno je prikladan za suhu, osjetljivu i irituiranu kožu koja upravo takva zna biti nakon izlaganja suncu. Kožu njeguje i smiriju, a zbog protuupalnog djelovanja aloje, blagotvorno djeluje na kožu s opeklinama od sunca.

6. Eucerin krema-gel za njegu kože nakon sunčanja

Eucerin krema-gel za njegu kože nakon sunčanja umiruje i pomaže regenerirati kožu izloženu suncu. Klinički i dermatološki je dokazano da ova gel-krema, bez parfema, smanjuje rizik od iritacije kože, ima ugodnu teksturu te je prikladna za osjetljivu kožu i kožu sklonu alergijama na sunce.

7. La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

Radi se o balzamu koji umiruje i regenerira kožu. Djeluje protiv suhe i nadražene kože i pogodan je za osjetljivu kožu. Može se nanositi na lice, tijelo i usnice, a pogodan je i za osjetljivu kožu.

8. Sundance aloe vera gel poslije sunčanja

Ovaj losion poslije sunčanja s aloe verom intenzivno hidratizira kožu te ju umiruje zahvaljujući visokom udjelu aloe vere.A loe Vera losion poslije sunčanja pruža intenzivnu vlagu kože te osigurava lijepu i dugotrajnu preplanulost.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju