Jeste li ikad čuli za bakuchiol? Ako ste zaljubljenica u njegu kože, vjerojatno jeste. U tom slučaju moguće je da već koristite neki proizvod koji sadrži ovaj popularni sastojak.

Galerija Žena nanosi serum za kožu Nivea cellular expert lift dnevna krema, 124,90 kn Catrice Youth Boost serum za lice, 55,90 kn +7 Revolution Skincare krema za lice s bakuchiolom, 114,99 kn

Ako još uvijek istražujete najbolje proizvode, odnosno sastojke za njegu kože, posebno one koji će vam pomoći s njezinim starenjem, i još uvijek niste čuli za bakuchiol, vrijeme je da ga upoznate.

Iako je retinol bez imalo sumnje odličan sastojak kada je u pitanju njega kože, mnogima proizvodi koji ga sadrže znaju izazivati iritacije. Tu na scenu stupa bakuchiol, prirodna alternativa retinolu, snažan biljni sastojak koji godi osjetljivoj koži i pomaže u borbi sa starenjem.

Bakuchiol je ekstrakt dobiven iz lišća i sjemenki biljke babchi, koja se koristi za liječenje, smirivanje i umirivanje kože zahvaljujući svojim protuupalnim i antibakterijskim svojstvima.

Paula's Choice retinol i bakuchoil tretman, 61 euro (458,75 kn) Paula's Choice retinol i bakuchoil tretman, 61 euro (458,75 kn) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Koje su prednosti bakuchiola za kožu?

Ovaj sastojak ima više koristi za kožu.

  • Ujednačava ton kože. On prodire duboko u kožu kako bi pomogao smanjiti pojavu tamnih mrlja i hiperpigmentacije.
  • Smanjuje pojavu finih linija i bora. Poput retinola, bakuchiol pomaže stanicama da se regeneriraju i stvaraju kolagen.
  • Ne uzrokuje suhoću i iritaciju. Dok retinol i drugi sastojci za njegu kože kožu mogu isušiti ili izazvati iritacije, bakuchiol je poznat kao nježniji sastojak koji ne uzrokuje iritacije.
  • Bakuchiol ubrzava regeneraciju stanica kože.
  • Prikladan je za sve tipove kože. Budući da je nježan, može ga koristiti gotovo svatko.
  • Pomaže umiriti i zacijeliti kožu iznutra prema van.

Kako se koristi bakuchiol?

Bakuchiol se pojavljuje kao sastojak raznih seruma, krema i losiona. Proizvodi koji sastoje bakuchiol nanose se na očišćeno lice i vrat. Ako upotrebljavate serum, nanosite ga prije hidratatntne kreme. Možete ga nanositi ujutro i navečer, ali ako ga stavljate ujutro, na lice nanesite zaštitni faktor.

Žena nanosi ulje za kosu Šest ulja za opravak kose i kože nakon ljeta

Puževa sluz popularan je sastojak u industriji ljepote Sve o puževoj sluzi: Koristite li popularni sastojak za njegu kože?

Na kraju, iako ga se naziva alternativom retinolu, mnogi proizvodi sadrže oba sastojka. Kombinacija retinola i bakuchiola pruža preklapajuće i jedinstvene prednosti svakog od njih. Bakuchiol tako ima prirodan stabilizirajući učinak na vitamin A te umirujuća svojstva koja mogu poboljšati toleranciju kože na retinol.

U svojoj galeriji izdvojili smo deset proizvoda koji sadrže moćni bakuchiol. Neki od njih možda postane dio vaše rutine njege kože.

L'Adria rejuvenating oil, 199 kn L'Adria rejuvenating oil, 199 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju