Razigran jer se može kombinirati s različitim stilovima uređenja interijera, a opet tako poseban i jednostavan – stolić za odlaganje, koji je gotov čim se osuši ljepilo, savršen je dodatak svakom kutku doma koji ćete poželjeti osvježiti.

Kako bismo dodali dašak svježine svojem domu i osvježili izgled neke prostorije, ne trebamo poduzimati drastične promjene i podvrgnuti se skupim renovacijama. Jednostavan komad namještaja koji će nam usput služiti kao dodatan prostor za odlaganje, uz malo truda i mašte postat će izvrstan dodatak za gotovo svaki kutak doma.

U hodniku ili dnevnom boravku kao priručni stolić ili pak u spavaćoj sobi kao noćni ormarić, unikatan stolić u nježnoj boji koji sami možemo napraviti uz pomoć samo dviju velikih tegli i jedne okrugle daske, postat će glavna zvijezda prostorije na koju ćete s razlogom biti ponosni.

Osim što je estetski privlačan, ovaj stolić koji možete napraviti sami jednostavan je i za održavanje, što je dobra opcija za sve one koji traže praktične i funkcionalne komade namještaja.

Dok na gornju policu, odnosno drvenu dasku možete odložiti svijeće, cvijeće, fotografije ili bilo koje druge dekorativne predmete koji će dodati osobni pečat vašem domu, u prostor za odlaganje možete spremiti sve one stvari koje vam trebaju biti nadohvat ruke, a ne želite da budu izložene u prostoru na vidljivu mjestu.

PEVEX PEVEX Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Sve što je potrebno za izradu jednostavnog stolića pronašli smo u Pevexu koji nudi veliki izbor dekorativnih tegli pastelnih nijansi i nježnih boja, kao i drvenih okruglih dasaka koje će nam služiti kao poklopac za naš unikatni stolić.

Postupak izrade stolića kojeg je napravila stilistica interijera i evenata te DIY entuzijastica Maja Kranjec možete pogledati u videu, a široku ponudu raznih dekorativnih tegli koje ćete uzorcima i bojama uklopiti u svoj interijer možete potražiti i u Pevexovoj internetskoj trgovini.

Za izradu stolića trebaju vam:

  • dvije tegle istog promjera
  • okrugla drvena daska
  • ljepilo
  • papirnata maramica

Postupak za izradu stolića:

  1. Jednu od tegli za koju želite da bude donji dio stolića okrenite na drugu stranu tako da je ravno dno tegle okrenuto prema gore. Oko ruba namažite sloj ljepila.
  2. Drugu teglu koja će služiti kao prostor za odlaganje dnom prislonite na rub prve tegle koji je namazan ljepilom i dobro pritisnite kako bi se čvrsto spojila dna obiju tegli, a višak ljepila odstranite papirnatom maramicom.
  3. Okruglom drvenom daskom poklopite teglu i pričekajte 24 sata da se ljepilo osuši, nakon čega je vaš novi stolić spreman za korištenje.

PEVEX PEVEX Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Samo malo mašte i kreativnosti potrebno je kako bismo svoj prostor osvježili novim komadom namještaja na koji ćemo s razlogom biti ponosni.

Kvalitetno ljepilo u koje se možete pouzdati najvažnija je stvar pri izradi ovog unikatnog stolića, a osim ljepila koje nam je potrebno za ovaj projekt, u obližnjem Pevexu možete potražiti i razna druga brzosušeća ljepila poput montažnih ili ljepila za drvo i parket zbog kojih će izrada vašeg projekta proći bez imalo straha i muke.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PEVEX po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju