Iako se možda tako ne čini, dobro napraviti jednostavnu frizuru zahtijeva znanja i vještine. Bitno je paziti na proporcije, ravnotežu, strukturu.

Profesionalci za kosu godinama se usavršavaju kako bi s našom kosom radili prava mala čuda. Paze na crte lica, strukturu kostiju, teksturu kose. Svaki klijent priča je za sebe, a frizeri kod svakog klijenta znaju gdje i koliko kose odrezati da bi konačni rezultat bio izvor zadovoljstva za sve strane.

Jednom kada pronađete čarobnjaka koji će znati vrhunski ošišati vašu kosu, uštedjet ćete i vrijeme koje inače trošite na njezino oblikovanje, a frizura koja je uvijek dobar odabir je bob.

Redovito se pojavljuju neke nove verzije ove megapopularne frizure, a jedna koja će izgledati savršeno u ljetnim mjesecima je prozračni bob. Ovo ime dobio je zbog slojeva i oblikovanja koji ga čine laganim, prozračnim i frizurom koja prkosi gravitaciji.

Slika nije dostupna Ljeto u kosi: Pramenovi koje ćete poželjeti kopirati prije odlaska na odmor

Slika nije dostupna Gotova za dvije minute: Pogledajte kako napraviti frizuru nosivu u svim prigodama

U osnovi, radi se o klasičnom bobu kod kojeg je lako postići volumen zahvaljujući slojevima. 

Osobe s gustom kosom trebat će ukloniti dio "težine" kako bi lakše postigle željeni izgled, dok će onima s tanjom kosom biti dovoljan tupi rez i dobar sprej za volumen/učvršćivanje.

Suptilni slojevi pomoći će u postizanju dodaTnog volumena. Jedva vidljivi slojevi će naime oživjeti frizuru i potaknuti podizanje i pokretanje korijena.

Ovisno o tipu kose, nekima će biti dovoljno osušiti kosu za prekrasan izgled, dok će se neki ipak trebati primiti fena i četke. Za postizanje najboljeg izgleda, koristite okruglu četku promjera oko 32 mm.

Prilikom sušenja kose "zbunite" korijenje tako da kosu prebacujete s jedne strane na drugu. Možete to činiti s glavom okrenutom naopako. Radi se o sjajnom triku za postizanje volumena koji je najbitniji detalj ovog boba.

O kakvoj frizuri pričamo najbolje ćete vidjeti ako pogledate fotografije u nastavku. Divno, zar ne?

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju