Ljetni mjeseci su i oni u kojima je popularna kosa koja izgleda kao da je okupana suncem. Mnogi uoči dolaska ljeta zato odlučuju kosu osvježiti pramenovima koji će im osigurati taj divni ljetni izgled.

Ovakvi pramenovi, osim što lijepo izgledaju, popularnost mogu zahvaliti i činjenici da ih je lako održavati i ne zahtijevaju toliko česte odlaske u salone. Jednom napravljeni, preživjet će ljeto.

U svakom slučaju, dolazak toplijih dana kod mnogih budi želju da posvijetle kosu. Te promjene ne moraju biti drastične da bi bile efektne. Ponekad su dovoljni tek nijansu svjetliji pramenovi od trenutačne boje kose.

Na umu morate imati zdravlje kose. Kako se ne bi oštetila, bitno  je njegovati je za to namijenjenim proizvodima i povremeno nahraniti maskama, posebno u ljetnim mjesecima kada se zbog sunca mogu pojaviti oštećenja.

Slika nije dostupna Gotova za dvije minute: Pogledajte kako napraviti frizuru nosivu u svim prigodama

Slika nije dostupna "Kontrastna brineta": Osvježenje za smeđu kosu koje ćete odmah pokazati frizerki

Kako biste smanjili oštećenja kose u ljetnim mjesecima, donosimo vam još nekoliko savjeta:

1. Nosite šešir

Šešir će štititi vašu kosu od izravne sunčeve svjetlosti, a osim toga može biti zgodan modni dodatak.

2. Koristite maske za kosu

Već smo ih spomenuli, ali spomenut ćemo ih opet. Stručnjaci za kosu slažu se da primjena maske jednom tjedno održava kosu zdravom. U ljetnim mjesecima hranjive maske posebno gode kosi.

3. Birajte šampone i regeneratore s hidratantnim formulama

Osim šampona i regeneratora u rutinu uključite i ulja ili serume za kosu te ih nanosite na vrhove.

'Buutercream' plava boja za kosu "Buttercream" plavuša: Kombinacija idealna za prve pramenove i sve koji žele osvježenje

4. Štitite kosu od štetnih sastojaka

Na odmoru kosi prijete oštećenja sa svih strana. Ako se kupate u bazenu, prije ulaska u bazen kosu operite u hladnijoj vodi kako biste ograničili količinu klora koji se može apsorbirati.

5. Suzdržavajte se od korištenja uvijača i pegli za kosu

U ljetnim mjesecima pokušajte svesti korištenje tih uređaja na minimum. Pokušajte što više oblikovati kosu na prirodan način.

Svi ti savjeti pomoći će vam da vaša kosa u ljetnim mjesecima ostane zdrava čak i ako se počastite novim pramenovima. Ako razmišljate o promjeni, deset opcija idealnih za ljeto pogledajte u nastavku.


 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju