Kad ste bili mlađi, živcirala vas je mama koja bi hodala po kući i prstima kupila mrvice s poda, a onda ste jedan dan shvatili da se i vi saginjete za tim istrim mrvicama?

Možete bježati, ali pobjeći ne možete – u nekom trenutku života svi se barem malo počnemo pretvarati u naše roditelje, a kada su u pitanju žene, iza te tvrdnje stoji i znanost.

Ta znanost kaže da se žene u prosjeku s 33 godine i službeno pretvore u svoje majke. Jedno istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da žene počinju usvajati ukuse i stavove svojih majki u prvih nekoliko godina nakon što dobiju prvo dijete, a više od polovice žena koje su sudjelovale u studiji priznalo je da su se prestale buniti protiv majki u ranim tridesetima i umjesto toga počele se ponašati poput njih.

Majčinstvo Nježne i snažne superžene: Pet korisnih podsjetnika za samohrane majke

Slavne mame i kćeri u istim godinama - 9 10 fotodokaza da su slavne ljepotice nasljedile mamine dobre gene

Postoje i neki znakovi upozorenja da se pretvarate u svoju mamu – počinjete gledati isti TV program, sviđaju vam se isti hobiji i izgovarate iste izreke. Ako se prepoznajete u ovim znakovima, vjerojatno polako postajete žena koja vas je naviše živcirala u tinejdžerskim godinama, ali i žena koju volite najviše na svijetu, tako da nije to tako loše.

U gore spomenutom istraživanju sudjelovalo je 2000 žena, a autori su poručili da se svi u nekom trenutku svog života pretvorimo u naše roditelje i da je to nešto što trebamo slaviti.

Glavni okidač za "prelazak na drugu stranu" obično je roditeljstvo, a sudionici istraživanja otkrili su i da su se počeli osjećati kao svoji roditelji i u onom trenutku kada su počeli izgledati poput njih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju