Potraga za idealnim puderom zna se pretvoriti u pravu avanturu ispunjenu pokušajima i promašajima. U slučaju kad je koža problematična, sklona aknama i prištićima, potraga postaje još teža.

Galerija

Unatoč savjetima da je takvu kožu najbolje pustiti da diše, bez prekrivanja šminkom, mnoge žene ipak žele puder koji će im pomoći da prekriju određene nesavršenosti na koži a da im pritom ne uzrokuje dodatne, još veće probleme.

Jednostavno je - bez obzira na to vodite li stalnu borbu aknama ili samo s povremenim prištićima, ne želite da vam situacija zbog pudera postane još gora.

Srećom, postoje opcije za sve tipove kože, a kada je u pitanju problematična koža, bitno je da birate proizvod koji je nekomedogen, odnosno onaj koji vam neće začepiti pore i koji će vašoj koži lica omogućiti da diše.

Također, postoje i druge stvari koje možete učiniti kako biste izbjegli pojavu akni i prištića.

- Obvezno perite ruke prije nanošenja podloge.

- Za nanošenje pudera možete koristiti i četkice ili spužvice. Bitno je da ih redovito perete i mijenjate te ne dijelite s drugima.

- Na kraju dana temeljito odstranite svu šminku s lica.

- Ne zaboravite hidratizirati kožu ujutro i navečer kako bi vam lice bilo svježe i zdravo.

BB čarobnice: 10 krema idealnih za nježno ujednačavanje tena

U našoj galeriji pogledajte ponudu pudera za problematičnu kožu i, naravno, imajte na umu da ono što jednoj osobi odgovara drugoj možda neće odgovarati.

Vichy Dermablend 3D korektivni pude za lice, 174,50 kn
Vichy Dermablend 3D korektivni pude za lice, 174,50 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)