Bliži se početak škole što znači da su roditelji ovih dana zauzeti knjiga,a bilježnicama, školskim torbama, pernicama, radnim stolovima i stolicama...

Iako djeca imaju moć da bilo koji kutak može postati kutak za spavanje i rad, kako bi maksimalno iskoristili svoju kreativnost i imali okruženje u kojem će biti usredotočeni na učenje, jako je korisno složiti im radni kutak.

Središnji dio tog radnog kutka je radni stol, ali prije svega bitno im je pronaći odgovarajuću lokaciju na kojoj će rasti, učiti, biti kreativni...

U nastavku donosimo nekoliko savjeta za uređenje idealnog radnog kutka za vaše školarce.

1. Odabir radnog stola

Ponuda radnih stolova na tržištu uistinu je široka. Deset opcija za veće i manje sobe možete pogledati i u našoj galeriji, a prilikom odabira stola pobrinite se da on ima barem jedan dio, policu, ladicu ili oboje, za držanje raznih potrepština, od pribora za školu do drugih radnih sitnica. Ukoliko imate dovoljno velik prostor, kupite stol s dovoljno prostora za odlaganje školskih knjiga

2. Iskoristite zidove

Ovo posebno vrijedi za one s dječjim sobama u koje ne stanu veliki radni stolovi s puno polica i ladica. Iskoristite zidove za postavljanje polica ili ormarića kako biste svom školarcu stvorili dovoljno prostora za sve potrepštine.

Slika nije dostupna Slatke, ali funkcionalne: 10 fotografija kao inspiracija za (pre)uređenje dječje sobe

3. Koristite boje

Koliko god vam ideja o radnom kutku u primjerice bež nijansama izgledala privlačnom, kod kreiranja dječjeg kutka nemojte zaboraviti na boje, posebno ako imate dijete mlađeg uzrasta. Boje stimuliraju mozak i mogu pomoći djetetu u pamćenju informacija. Zelena boja odlična je za fokusiranje, narančasta za podizanje raspoloženja. Crvena boja potiče kreativnost, a plava ima umirujući učinak.

4. Kvalitetna stolica

Namještaj za djetetov radni kutak prije svega mora biti udoban, posebno stolica. Zato odaberite stolicu koja pruža dobru podršku i koja je dobre veličine kako bi djete moglo sjediti dulje vrijeme bez da osjeća nelagodu.

Slika nije dostupna Inspiracija iz Rijeke: Dječja soba kao iz bajke za trogodišnju princezu

5. Rasvjeta

Radni kutak pokušajte pozicionirati na dijelu s puno prirodnog svjetla, ali pobrinite se i da u trenucima kada ga nema vaše dijete ima dobro osvjetljenje. Odlično rješenje je dobra lampa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju