Palačinke bez brašna
Palačinke bez brašna (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Finije od klasičnih? Recept za brze palačinke bez bijelog brašna

28-01-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Malo je onih koji ne vole palačinke. Kako biste u njima uživali češće i bez grižnje savjesti, donosimo vam recept za zdraviju verziju palačinki u kojem bijelo pšenično brašno možete zamijeniti zobenim.

 

Sastojci za palačinke bez brašna (oko 20 manjih komada):

  • 2 velike banane
  • 2 velika jaja
  • 20 dag zobenog brašna
  • 1 žlica šećera
  • nekoliko žlica limunova soka
  • prstohvat soli


Palačinke bez brašna - priprema: 

  1. Ogulite banane, narežite ih i potom zgnječite vilicom. Dodajte šećer, sol, jaja i limunov sok pa rukom ili mikserom razradite smjesu. Naposljetku stavite i zobeno brašno. Ako imate blender, smjesu možete napraviti u njemu. Samo sve sastojke ubacite u aparat i "izblendajte".
  2. Smjesa je odmah spremna za pečenje. Manjom ili većom šefljom zagrabite smjesu i stavljajte na zagrijanu tavu.
U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Inspirirajte se ostalim receptiam za palačinke:

Palačinke Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva Palačinke s malinom i čokoladom Tope se u ustima: Recept za tamne palačinke s malinama i bijelom čokoladom Slika nije dostupna Nema bolje kombinacije! Recept za palačinke s domaćim čokoladnim namazom Palačinke punjene s čokoladom Ovaj desert i kišu pretvara u sunce: Recept za palačinke iznenađenja Palačinke s okusom čupavca (arhivska fotografija) Palačinke s okusom čupavaca: Desert koji će dostojno zamijeniti omiljen kolač

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još