Palačinke bez brašna
Palačinke bez brašna (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Finije od klasičnih? Recept za brze palačinke bez bijelog brašna

28-01-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Malo je onih koji ne vole palačinke. Kako biste u njima uživali češće i bez grižnje savjesti, donosimo vam recept za zdraviju verziju palačinki u kojem bijelo pšenično brašno možete zamijeniti zobenim.

 

Sastojci za palačinke bez brašna (oko 20 manjih komada):

  • 2 velike banane
  • 2 velika jaja
  • 20 dag zobenog brašna
  • 1 žlica šećera
  • nekoliko žlica limunova soka
  • prstohvat soli


Palačinke bez brašna - priprema: 

  1. Ogulite banane, narežite ih i potom zgnječite vilicom. Dodajte šećer, sol, jaja i limunov sok pa rukom ili mikserom razradite smjesu. Naposljetku stavite i zobeno brašno. Ako imate blender, smjesu možete napraviti u njemu. Samo sve sastojke ubacite u aparat i "izblendajte".
  2. Smjesa je odmah spremna za pečenje. Manjom ili većom šefljom zagrabite smjesu i stavljajte na zagrijanu tavu.
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Inspirirajte se ostalim receptiam za palačinke:

Palačinke Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva Palačinke s malinom i čokoladom Tope se u ustima: Recept za tamne palačinke s malinama i bijelom čokoladom Slika nije dostupna Nema bolje kombinacije! Recept za palačinke s domaćim čokoladnim namazom Palačinke punjene s čokoladom Ovaj desert i kišu pretvara u sunce: Recept za palačinke iznenađenja Palačinke s okusom čupavca (arhivska fotografija) Palačinke s okusom čupavaca: Desert koji će dostojno zamijeniti omiljen kolač

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još