Sastojci za otprilike 15 kocki:
- 300 g datulja bez koštica
- 300 g oraha
- 9 žlica kakaa u prahu
- 2 žlice ekstrakta vanilije
- 50 ml javorova sirupa ili meda
- 2 žlice kokosova ulja
- 2 žlice vode
- prstohvat soli
Priprema:
- U blenderu smeljite datulje i orahe, dodajte šest žlica kakaa, jednu i pol žlicu ekstrakta vanilije, 2 žlice vode i prstohvat soli. Blendajte smjesu sve dok se ne počine odvajati od stranica blendera. Smjesu zatim pravilno utisnite u protvan.
- U zdjeli pomiješajte preostali kakao i ekstrakt vanilije s dvije žlice kokosova ulja i javorovim sirupom. Miješajte dobro dok ne nestanu sve grudice pa time prelijete kolač. Pustite da se hladi oko dva sata prije posluživanja. Po želji ukrasite voćem i sjeckanim orasima, lješnjacima ili bademima.
Dobar tek!
Savjet plus:
Ovako napravljen kolač u hladnjaku možete čuvati i do dva tjedna. Ako ga stavite u ledenicu, izdržat će i do dva mjeseca
U videu "InStylea" pogledajte kako se pripremaju ove fine kakao-kocke bez pečenja.
Isprobajte i ostale ukusne recepte bez glutena:
Dobar tek!