Fritule
Fritule (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Imamo najlakši recept za brze fritule, gotove su za tren i savršene

18-11-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

U smislu gastronomskih užitaka, za mnoge su upravo fritule jedan od simbola predstojećeg zimskog i adventskog razdoblja, ali naravno da ne čekamo taj dio godine kako bismo se njima zasladili.

Klasične fritule koje se pripremaju s dizanim tijestom traže malo više vremena za pripremu, ali zato je ova brza verzija znatno lakša. 

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Za nju vam treba nekoliko uobičajenih sastojaka koje možda već imate u kuhinji i malo vremena. Najlakši recept za brze i jednostavne fritule pronađite u nastavku.

Fritule - sastojci:

  • 25 dag mekog brašna
  • 1 veliko jaje
  • 1 jabuka
  • 180 g jogurta
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica rakije
  • 1 žlica ruma
  • dvije žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 litra ulja ili masti za prženje

Fritule - priprema:

  1. U jednoj posudi pomiješajte jaje sa šećerom i soli. Zatim dodajte sitno naribanu jabuku, jogurt, rakiju i rum. U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo te ih potom dodajte u prvu smjesu.
  2. Stavite ulje ili mast u dublju zdjelu za prženje. Zapamtite da fritule ne smiju dodirivati dno zdjele, nego moraju plivati u masnoći, pa regulirajte količinu ulja imajući to na umu.
  3. Ulje zagrijte na srednjoj temperaturi. Ako je ono prevruće, fritule će brzo potamnjeti i zagorjeti te se neće napuhnuti.
  4. Žličicom zagrabite malo smjese i pomoću druge žličice polagano je spustite u ulje. Ostavite prostora fritulama i nemojte previše puniti zdjelu kako bi se mogle lijepo pržiti sa svih strana i okretati se. Ako primijetite da se ne okreću, lagano ih sami okrenite vilicom.

Dobar tek!

Isprobajte još recepata s prženim tijestom.

Fritule Recept za najsočnije fritule koje ćete ikad probati
Beignets Brzi recept za fine jastučiće od prženog tijesta koji će dostojno zamjeniti krafne
Krafne Detaljan postupak: Najbolji recept za klasične krafne pjenaste poput oblaka
Krafna Najlakši recept za krafne bez valjanja, izrezivanja i ostataka tijesta
 

Pročitaj još
Pročitaj još