Ukusni džem od marelica kralj je doručka, odličan dodatak ljetnim slasticama, a možete ga poslužiti i kao prilog mesu. Napravite slasan džem prateći ova tri jednostavna koraka.

Sastojci:
1,5 kg svježih marelica
1 kg šećera
200 ml jabučnog soka
1 veći limun
komadić maslaca

Priprema:

KORAK 1:
Operite marelice i očistite ih od koštica. Narežite marelice na komade, stavite ih u veliki lonac i dodajte jabučni sok. Kuhajte dok smjesa ne zavrije, smanjite temperaturu pa prokuhajte još desetak minuta dok marelice ne omekšaju.

KORAK 2:
Smjesi dodajte šećer i sok jednog limuna, pa promiješajte i pustite da krčka na umjerenoj temperaturi još dvadesetak minuta.

Palačinke su mnogima najdraži desert Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva

KORAK 3:
Maknite lonac s vatre te skinite eventualne nečistoće s vrha lonca. Vrućem džemu dodajte komadić maslaca, dobro promiješajte cijelu smjesu i pustite da se ohladi desetak minuta. Tako pripremljen džem ulijte u tople sterilizrane staklenke, poklopite ih i pohranite na tamno i hladno mjesto.

SAVJET PLUS:
Niste sigurni da je džem gotov? Drvenom kuhačom prebacite malu količinu vrućeg džema na hladan tanjur (tanjur stavite u zamrzivač da biste ga odgovarajuće ohladili). Pričekajte minutu. Ako tanjur možete okrenuti iznad svoje glave bez curenja, znači da je džem gotov. U suprotnom nastavite kuhati voćnu smjesu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju