Brzi tiramisu s okusom medenjaka – sastojci
- 200 g piškota
- 250 g mascarponea
- 50 g šećera u prahu
- 2 dl slatkog vrhnja
- 2 dl turske kave
- 1 dl amaretta ili ruma
- 1 čajna žličica začina za medenjake
- kakao u prahu za ukras
Brzi tiramisu s okusom medenjaka – priprema
- Kuhajte kavu na klasičan način i dok je još vruća dodajte u nju začin za medenjake. Pustite je da se ohladi, ulijte u duboki tanjur ili manju zdjelicu pa dodajte odabrani alkohol (amaretto ili rum) i promiješajte.
- Mascarpone i šećer u prahu stavite u posudu pa dobro razradite mikserom ili špatulom dok se sve ne poveže u glatku smjesu. Od slatkog vrhnja mikserom napravite čvrsti šlag i lagano ga umiješajte u šećer i sir.
- Pripremite čaše ili zdjelice u kojima ćete slagati i servirati tiramisu. Uzmite dvije piškote, razlomite ih, namočite i stavite u čašu, a zatim na piškote stavite žlicu kreme. Ponovite sloj piškota i završite sa slojem kreme. Po vrhu posipajte s kakaom.
U nastavku pronađite recepte za druge verzije tiramisua i medenjaka.