Jesen ne možemo zamisliti bez mirisa i okusa jabuka i cimeta. Pozdravimo zato ovo godišnje doba ljupkim desertom kojeg se nećete moći zasititi

Sastojci za 6 ruža:

- 3 crvene jabuke
- 2 žličice meda il šećera
- pola žličice cimeta
- šalica vode
- lisnato tijesto
- 3 žličice pekmeza od jagoda (ili drugog pekmeza po želji, od breskve, marelice)
- 2 žličice vode

Za ružice s jabukama koristite crvene jabuke kako bi se postigao efekt ruže jer žute i zelene nakon kuhanja izgube boju i stope se s bojom lisnatog tijesta

Postupak:

1. Jabuke presijecite po pola, izvadite koštice i narežite na jako tanke šnitice.

2. U posudu ulijte šalicu vode, med i cimet, dodajte šnite jabuka te stavite na vatru. Prokuhajte 2 minute da jabuke omekšaju. Pazite da se ne kuhaju predugo jer će se raspasti i neće se moći rolati u tijestu, ali ni prekratko jer ako su pretvrde šnitice pucaju. Nakon što su omekšale, pustite jabuke da se ohlade.

3. Lisnato tijesto razvaljajte i narežite na trakice širine 5 cm i dužine 15 do 20 cm.

4. U šalici razmutite pekmez s vodom i tanko premažite trakice lisnatog tijesta. Na to nizajte šnite jabuka tako da vire 2 cm izvan tijesta. Donji dio tijesta preklopite preko jabuka i polako rolajte.

5. Ružice stavite u kalup za muffine te pecite 10 do 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijevih. Pazite da rubovi ružica ne pocrne.

6. Kada su ružice pečene posipajte ih šećerom u prahu.

Savjet: Koristite crvene jabuke kako bi se postigao efekt ruže jer žute i zelene nakon kuhanja izgube boju i stope se s bojom lisnatog tijesta.

Recept za ruže od jabuka s nama je podijelila Suzana Orešić, blogerica i majstorica u pripravljanju raznih jela od organskih namirnica.

Kako se rade ruže od jabuka možete pogledati i u videu.