Sezonu jagoda sigurno ćete iskoristite za razne deserte i kolače, ali zašto ne biste isprobali i džin-tonik s jagodama? Obožavatelji džin-tonika sigurno će uživati u ovoj osvježavajućoj ljetnoj verziji omiljenog pića.

SASTOJCI ZA DŽIN-TONIK S JAGODAMA:

- 60 ml hladnog sirupa od jagoda
- 60 ml džina
- 100 ml tonika
- 1 mala žličica soka od limete
- listići mente ili grančica timijana za ukras
- led

SASTOJCI ZA SIRUP OD JAGODA:

- 1 kg zrelih jagoda
- 500 ml vode
- 20 dag šećera
- 2 velike žlice limunova soka

PRIPREMA SIRUPA:

1. Maknite peteljke s jagoda, operite ih, prerežite napola i stavite u zdjelu za kuhanje. Ubacite unutra vodu i šećer te stavite kuhati na srednju jačinu. Kada voda zavri, malo smanjite temperaturu i ostavite da se lagano kuha 20 minuta, a potom maknite sa štednjaka i pustite da se do kraja ohladi.

2. Uzmite cjediljku, obložite je slojem tanke gaze i stavite na širu zdjelu. Procijedite jagode i sirup kroz nju, a zatim uzmite gazu, skupite jagode i lagano zavrnite gazu kako biste iscijedili još malo sirupa iz jagoda. Umiješajte limunov sok i zatim sirup izlijte u staklenku. Čuvajte ga u frižideru maksimalno 2 tjedna.

PRIPREMA DŽIN-TONIKA:

Čašu do pola napunite ledom. Zatim preko njega prvo prelijte sirup od jagode, zatim džin i na kraju ulijte tonik. Dodajte malo soka od limete i po želji ukrasite mentom ili timijanom.

Živjeli!