Ako ste se ikad pitali može li džin biti sastojak džema, odgovor je da, može. Kao dokaz, u nastavku vam donosimo recept za najukusniji džem od manga i citrusa s džinom.

 

Sastojci za džem od manga i citrusa s džinom:

  • 1600 g manga (očišćena masa)
  • 400 g kumkvata
  • 600 g naranči (očišćena masa)
  • 300 g šećera
  • 40 ml gina
  • štapić vanilije

Priprema:

  1. Oguliti mango te ga narezati na komadiće.
  2. Kumkvat namočiti u vodi pomiješanom sa sodom bikarbonom 10-ak minuta, zatim ga prepoloviti i iz njega izvaditi koštice.
  3. Naranče oguliti i narezati na komadiće.
  4. Sve voće pomiješati u posudi u kojoj će se kuhati te posuti šećerom. Ostaviti poklopljeno preko noći.
  5. Ujutro zakuhati, dodati štapić vanilije i kuhati oko 45 minuta. Na tanjurić izvaditi žličicu smjese i kada se ohladi, vidjeti sviđa li vam se gustoća. Ako vam se čini prerijetko, nastaviti kuhati.
  6. Pred kraj dodati džin i pustiti da prokuha.
  7. Vrući džem sipati u staklenke koje ste oprali i zagrijali u pećnici na 90 °C, zatvoriti i okrenuti na poklopac 5 minuta. Vratiti u normalan položaj pa ostaviti da se ohladi.

Slika nije dostupna Recept za sočni džin-tonik kolač koji će oduševiti ljubiteljice popularnog koktela

A onda... žličicomn, na palačinke ili... kako vam drago.

Inače, iza ovog recepta koji vas neće razočarati stoji Alica Bjeli Duduković. Njezine recepte možete pratiti i na Instagram profilu okruglica79.

Inspirirajte se ostalim receptima sa džinom:

Džin sa sladoledom Recept za sladoledno iznenađenje s džinom i likerom od čokolade Džin-tonik s kokosom Džin-tonik s kokosom: Isprobajte recept za piće s okusom ljeta Hladnija verzija džin-tonika Isprobajte recept za džin-tonik stvoren za +35 °C u hladu Džin-tonik pinca Recept za džin-tonik pincu najbolji je uskrsni spoj do sada Recept za džin-tonik palačinke Džin-tonik palačinke: Recept za brzu slasticu koja nema konkurenciju Džin-tonik krafne Džin-tonik krafne: Recept za slasticu koja će oduševiti ljubitelje omiljenog pića Džin tonik s kavom Džin-tonik s kavom savršen je koktel za kraj radnog tjedna

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju