Sastojci za džem od manga i citrusa s džinom:
- 1600 g manga (očišćena masa)
- 400 g kumkvata
- 600 g naranči (očišćena masa)
- 300 g šećera
- 40 ml gina
- štapić vanilije
Priprema:
- Oguliti mango te ga narezati na komadiće.
- Kumkvat namočiti u vodi pomiješanom sa sodom bikarbonom 10-ak minuta, zatim ga prepoloviti i iz njega izvaditi koštice.
- Naranče oguliti i narezati na komadiće.
- Sve voće pomiješati u posudi u kojoj će se kuhati te posuti šećerom. Ostaviti poklopljeno preko noći.
- Ujutro zakuhati, dodati štapić vanilije i kuhati oko 45 minuta. Na tanjurić izvaditi žličicu smjese i kada se ohladi, vidjeti sviđa li vam se gustoća. Ako vam se čini prerijetko, nastaviti kuhati.
- Pred kraj dodati džin i pustiti da prokuha.
- Vrući džem sipati u staklenke koje ste oprali i zagrijali u pećnici na 90 °C, zatvoriti i okrenuti na poklopac 5 minuta. Vratiti u normalan položaj pa ostaviti da se ohladi.
A onda... žličicomn, na palačinke ili... kako vam drago.
Inače, iza ovog recepta koji vas neće razočarati stoji Alica Bjeli Duduković. Njezine recepte možete pratiti i na Instagram profilu okruglica79.
Inspirirajte se ostalim receptima sa džinom: