Žitne pločice
Žitne pločice (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Zasitne pločice: Recept koji će vas riješiti ovisnosti o pekari

06-02-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Odlasci u pekarnu ili posezanje za slatkim zalogajima koji tijelu odluzimaju energiju i stvaraju još veći prividni osjećaj gladi navike su brojnih tijekom radnog vremena.

Pomoć pri odvikavanju od loših ugljikohidrata i šećera su energetske pločice, mali zalogaji prepuni hranjivih sastojaka koje možete jesti za doručak ili međuobrok i vrlo brzo ih sami pripremiti kod kuće.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak

Energetske pločice koje obiluju zdravim žitaricama i voćem izvrsno su rješenje za sve koji ne pronalaze vremena za doručak i kvalitetan međuobrok.

Sami ih možete napraviti kod kuće od suhog voća koje vam je pri ruci i žitarice koja spada u deset supernamirnica svijeta - amarantha. Amaranth obiluje bjelančevinama, a jedno zrno sadrži dvaput više kalcija od mlijeka i tri puta više vlakana od pšenice.

Hranjiva vrijednost i obilje vitamina i minerala tijelo će opskrbiti energijom, i produljiti osjećaj sitosti. A najvažnije pločice su definitivno bolji izbor od odlaska u pekaru i za njima možete posegnuti kad god osjetite glad.

Žitne pločice - sastojci:

  • 3 žlice meda
  • 1/3 banane
  • 4 žlice amaranth sjemenki
  • 1 žlica brusnica
  • 1 žlica grožđica
  • 1 žlica grubo mljevenih lanenih sjemenki
  • 1 žlica grubo rezanih oraha

Žitne pločice - priprema:

  1. U posudu stavite med, dodajte usitnjenu bananu, brusnice, grožđice, lanene sjemenke, nasjeckane orahe i predhodno 'na teflonskoj tavici' iskokičane, amaranth sjemenke.
  2. Sve zajedno dobro pomiješajte i prebacite na manji protvan obložen papirom za pečenje.
  3. Stavite u pećnicu na 100 stupnjeva od 15-20 minuta da se smjesa prosuši. Izvadite iz pećnice i ostavite da se smjesa ohladi, te je potom režite na pločice.

Dobar tek!

Isprobajte i ove recepte za zdrave zalogaje: 

Zobena kaša s okusom tiramisua Recept za zobenu kašu koja mirisom i okusom podsjeća na tiramisu

Zobena kaša Trik za najkremastiju i najfiniju zobenu kašu koju ćete ikada probati

Zobeni keksi Recept za fine keksiće s kojima nećete "zgriješiti" tijekom korizme

Chia puding Najlakši recept za fini puding pun proteina koji se ne kuha

 

Pročitaj još
Pročitaj još