Osim što se priprema bez puno muke, ovaj desert izgleda elegantno i lako ga je prilagoditi – poslužite ga kao smrznuti mousse, rashlađenu kremu u čašama ili čak kao bazu za ljetni semifreddo.
U nastavku možete pronaći recept:
Mousse od marelica - sastojci:
- 200 g svježih marelica (izblendiranih u pire)
- 200 g bijele čokolade, otopljene i blago ohlađene
- 100 ml vrhnja za šlag (mliječnog)
- Sok od pola limuna
Mousse od marelica - priprema:
- Operite marelice, prepolovite ih i izvadite koštice. Usitnite ih štapnim mikserom ili blenderom u glatki pire (trebate dobiti oko 200 g). Umiješajte sok od pola limuna.
- Čokoladu otopite na pari. Pustite da se lagano ohladi, ali da ostane tekuća.
- Slatko vrhnje istucite mikserom u mekani šlag – ne mora biti sasvim čvrst kako bi mousse ostao lagan.
- U pire od marelica dodajte otopljenu bijelu čokoladu i dobro izmiješajte. Zatim u nekoliko koraka pažljivo umiješajte šlag, pazeći da smjesa ostane prozračna.
- Smjesu rasporedite u čaše, zdjelice ili silikonske kalupe. Stavite u zamrzivač na najmanje 3-4 sata ako želite smrznuti mousse. Ako želite samo rashlađeni mousse, držite ga u hladnjaku 2-3 sata prije posluživanja.
Dobar tek!

Ovako pripremljeni mousse možete poslužiti čak i u palačinkama - ako želite impresionirati drage ljude, a palačinke pripremite prema našem receptu koji je oduševio desetke tisuća čitateljica.
Provjerite i naš recept za domaći džem od marelica.
Imamo i popis recepata za sladolede, prikupile smo čak 15 ideja.
U nastavku možete pronaći još ideja za deserte s marelicama:
Dobar tek!