Palačinke obožavamo u svim varijantama, potamanit ćemo ih bez obzira na to kakvo punjenje imaju.

Klasične palačinke su super, ali zašto ne biste isprobali i posebnu jesensku varijantu omiljenog deserta? Ako vam je ostalo malo pirea od buče i ne znate što biste s njim, napravite ukusne jesenske palačinke s bučom.

SASTOJCI ZA PALAČINKE S BUČOM:

- 2 jaja
- 2 šalice oštrog brašna
- 1 šalica pirea od buče
- 3 velike žlice maslaca
- 4 velike žlice šećera
- 2 prstohvata soli
- 1 šalica mlijeka
- 2 male žlice praška za pecivo

Palačinke s bademovim brašnom Recept za brze palačinke koje možete jesti i ako izbjegavate ugljikohidrate

Juha od buče Recept za juhu od buče koja uz tri dodatka može zamijeniti i ručak

PRIPREMA PALAČINKI:

Otopite maslac. U posudi razmutite jaja, dodajte im šećer, sol, maslac i pire od buče pa sve dobro promiješajte ili razradite mikserom. U brašno umiješajte prašak za pecivo. Zatim brašno s praškom i mlijeko dodajte u smjesu. Ako primijetite da vam je smjesa malo previše rijetka ili gusta, slobodno je po potrebi popravite dodatkom brašna ili mlijeka. Šefljom grabite smjesu i pecite palačinke na tavi.

SAVJETI:

1. Ako želite, palačinke možete puniti čokoladom. Narežite malo čokolade na manje komadiće ili si olakšajte posao i kupite čokoladne kapljice. Zagrabite pola šeflje smjese i stavite peći na tavu. Odmah palačinku posipajte s malo čokoladnih kapljica i preko toga prelijte s još pola šeflje smjese.

2. Palačinke možete obogatiti i začinima koji se tradicionalno vežu uz buču poput cimeta, muškatnog oraščića i klinčića. Sjajan dodatak bit će i sirup od javora.

3. Neka vam jedna šalica bude mjera za sve brašno i pire od buče. Sukladno tome, ako želite više palačinki, koristite šalicu veće zapremnine.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju