Mekane okruglice, punjene najdražim nadjevom i zaokružene hrskavim slojem krušnih mrvica, vraćaju nas u djetinjstvo i bude najljepše uspomene.
Tradicionalno su ih naše bake punile šljivama, a vjerojatno se i na vašem stolu ponekad mogla pronaći čokoladna okruglica, miljenica najmlađih članova obitelji.
U nastavku vam donosimo recept za knedle s čokoladom koje će probuditi najljepše uspomene i uveseliti vaše klince.
Knedle s čokoladom – sastojci:
Za tijesto:
- 600 g pirea od krumpira
- 2 žlice maslaca
- 1 jaje
- 200 g brašna
Punjenje:
- kockice čokolade ili čokoladni namaz
Dodatno:
- krušne mrvice
- kiselo vrhnje
Knedle s čokoladom – priprema:
- Pripremite pire od krumpira ili iskoristite ostatke pirea od ručka. Pireu dodajte jaje, dvije žlice otopljenog maslaca i brašno pa izradite kompaktno tijesto.
- Tijesto treba biti meko i ne morate ga valjati. Žlicom uzmite tijesto, raširite ga na dlanu pa dodajte kockicu čokolade ili žličicu čokoladnog namaza. Napravite kuglicu.
- U kipuću i posoljenu vodu pažljivo dodajte knedle. Čim se podignu na površinu, izvadite ih iz vode.
- Na malo masnoće popržite krušne mrvice dok ne zamirišu i dobiju zlatnu boju.
- Kuglice uvaljajte u krušne mrvice.
- Poslužite s kiselim vrhnjem.
Savjet: Umjesto u krušne mrvice čokoladne knedle možete uvaljati i u mljevene kekse.
U nastavku pronađite još recepata koji vraćaju u djetinjstvo.
Dobar tek!