Kolač s jabukama i keksom
Kolač s jabukama i keksom (Foto: Nataša Pralica/kolaci.biz)
Zdravlje & prehrana

Ne može brže i lakše: Fini kolač od jabuka koji će vam sigurno uspjeti

22-03-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako biste rado uživali u nečem slatkom za vikend, mi idemo ideju.

U nastavku vam donosimo recept Nataše Pralice za omiljeni kolač s jabukama i keksom koji vraća u djetinjstvo.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Dama iz Zagreba s torbom Mini Hector koju potpisuje Thom Browne Ne, oči vas ne varaju Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna

Nataša kaže da je riječ o kolaču koji je jako jednostavan i brzo gotov, a pripremati ga mogu i početnici koji tek kreću u svijet pripreme kolača.

Kolač se ne peče i slaže se dok je smjesa vruća.

Kolač s jabukama i keksom - sastojci:

Smjesa od jabuka:

  • 1 kg izribanih jabuka
  • 200 g šećera
  • 600 ml vode
  • 2 pudinga od vanilije
  • 1/2 žličice cimeta

Ostalo:

  • 450 – 500 g petit keksa
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • po želji izribati čokoladu za dekoraciju

Kolač s jabukama i keksom - priprema:

  1. Za smjesu od jabuka prvo ogulite i naribajte jabuke.
  2. Zatim u zdjelicu dodajte puding i 100 ml vode te pomiješajte.
  3. U lonac dodajte naribane jabuke, šećer i ostatak vode.
  4. Stavite kuhati na srednju temperaturu otprilike 15 minuta.
  5. Potom sklonite sa strane i umiješajte pripremljeni puding.
  6. Sve zajedno vratite kuhati dok se ne zgusne.
  7. Nakon toga sklonite sa strane i umiješajte cimet.
  8. Odmah prijeđite na slaganje. U kalup dimenzija 21 x 33 cm složite petit keks bez prethodnog umakanja.
  9. Zatim rasporedite pola vruće smjese od jabuka.
  10. Ponovno složite red petit keksa.
  11. Rasporedite ostatak smjese.
  12. Zatim složite petit kekse kao prethodne.
  13. Kada se kolač ohladi na sobnoj temperaturi stavite ga u hladnjak, najbolje preko noći.
  14. Za dekoraciju u zdjelu ulijte vrhnje za šlag. Miksajte ga dok ne postane čvrst.
  15. Rasporedite šlag preko kolača.
  16. Naribajte čokoladu.

Dobar tek!

Kako Nataša Pralica priprema kolač s jabukama pogledajte u njezinu videu na YouTubeu i u nastavku ovog teksta, a ovaj i druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.

Ako volite slastice s jabukama pogledajte i recept za jednostavni kolač s jabukama koji je toliko mekan da se topi u ustima.

Ako tražite još ideja za kremaste kolače, torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.

Kolač s grizom blogerice Antonije Jagodić Cijeli protvan košta oko pet eura, podsjeća na ledene kocke i ovaj kolač može napraviti svatko

Majmunski kolač Uvijek se traži komad više kad pripremate majmunski kolač, provjerite recept

Kolač na metre Kolač na metre: To je taj recept koji svi traže, tako dobro paše uz šalicu kave

Pročitaj još
Pročitaj još