Limunada s lavandom jedan je od najprirodnijih lijekova protiv glavobolje koja tijelo dovodi u balans. Pripremite je od osušenih cvjetova ili eteričnog ulja lavande

Osim što je savršeno ljetno osvježenje, limunada s lavandom opušta sva osjetila. Imate li problema s glavoboljama koje uzrokuju česte promjene vremena, svakako isprobajte ovaj ljekoviti recept. Ne samo da će smiriti simptome, nego će i cijelo tijelo dovesti u balans.

Brojne studije dokazale su blagotvoran učinak eteričnog ulja lavande u situacijama jakog stresa.

Cvjetovi lavande bogati su eteričnim uljima koja sadrže preko 150 aktivnih sastojaka. Djeluju protiv gljivica, upala, bakterija, depresije, mikroorganizama, grčeva, čiste organizam, snižavaju krvni tlak te imaju analgetička i sedativna svojstva.

Brojne studije dokazale su blagotvoran učinak eteričnog ulja od lavande u situacijama jakog stresa, do te mjere, da je u nekim svjetski poznatim bolničkim centrima aromaterapija lavandom prihvaćena terapija u predoperacijskoj obradi pacijenata.

Limunada s lavandom - sastojci:

  • 1/4 šalice osušenih cvjetova lavande (neka lavanda bude organski uzgojena) ili jedna
  • kapljica eteričnog ulja lavande
  • 6 limuna, oguliti i ocijediti
  • šalica meda
  • 5 šalica vode

Limunada s lavandom - priprema: 

  1. Prokuhajte pola vode i maknite sa štednjaka.
  2. U vodu dodajte med i lavandu. Pustite neka odstoji 20 minuta, zatim procijedite i prelijte u veću posudu.
  3. Dodajte limunov sok, ostatak vode i dobro promiješajte.
  4. Limunadu dobro ohladite.

Inspirirajte se ostalim receptima za domaće limunade i sirupe:

Limunada s jagodama Limunada s jagodama: Slatki predah kojeg voli i svaka dijeta Sirup od kadulje Sirup od kadulje: Domaći recept u kojem bazga ima opasnu konkurenciju Sok od bazge Domaći sirup od bazge: Bakin recept za sok koji vraća u djetinjstvo Napitak od mente Recept za sok od mente, tako dobro osvježava tijelo i dah

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju