Kroasani bez preklapanja tijesta
Kroasani bez preklapanja tijesta (Foto: Marija Varga)
Zdravlje & prehrana

Bez preklapanja tijesta: Recept za mekane kroasane koji se pripremaju brže od klasičnih

06-03-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Svi oni kojima je jedno od najljepših sitnih životnih zadovoljstava topli kroasan i kava ujutro, obradovat će se receptu za najukusnije i najmekše kroasane koji donosimo u nastavku.

Samouka slastičarka Marija Varga, koja stoji iza ovog recepta, objašnjava kako u njemu nema slaganja, preklapanja, preslagivanja, a ni puštanja tijesta da sjedi više puta po par sati.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Ipak, za napravit ove kroasane trebat ćete izdvojiti otprilike dva sata vremena jer se tijesto diže, ali to je, kaže Marija, znatno manje u usporedbi s klasičnom pripremom.

Slika nije dostupna Tko je ne bi htio? Čudesna torta u obliku Chanelove torbice koju je izradila samouka slastičarka

A evo i recepta.

Sastojci:

• 60 dag glatkog brašna
• 1,5 suhi kvasac (cca 10g)
• 3 vanilin šećera
• 0,75 dcl ulja
• 2,25 dcl mlakog mlijeka
• 1,5 dcl mlake vode
• 1,5 žličica soli
• 15 dag maslaca
• 1 jaje za premazivanje

Slika nije dostupna Kolač od Nutelle i keksa: Superbrzi recept bez puno filozofije

Priprema:

1. Maslac staviti u zamrzivač na barem sat vremena.

2. Zamijesiti tijesto od svih sastojaka osim maslaca i jaja i ostaviti pokriveno krpom dok se ne udvostruči u volumenu.

3. Premijesiti, razvaljati najtanje moguće, naribati maslac preko tijesta i zarolati kao roladu.

4. Valjkom stanjiti roladu tako da izgleda kao pojas.

5. Izrezati na trokute, puniti po želji i zarolati trokutiće.

6. Premazati jajem i ostaviti da se dižu još 40-ak min.

7. Peći u prethodno zagrijanoj pecnici 10-ak min (dok ne porumene) na 200°C.



Marija, čije recepte možete pratiti i na njezinoj Facebook stranici Cakeolina, kaže da je ova količina tijesta dovoljna za 20-ak manjih kroasana, ali to naravno ovisi i o veličini trokutića na koju izrežete tijesto.

Pročitaj još
Pročitaj još