Jedan takav recept s nama su podijelile prijateljice s juga Srbije, koje se kriju iza profila Ukusi juga.
Toliko je jednostavan da ga je moj muž napravio, rekla je jedna od njih i tom nas rečenicom navela da ga i mi isprobamo.
Recept je savršen za sve one koji poste, za vegane, ali i sve zaljubljenike u okuse djetinjstva. U nastavku pročitajte recept.
Posni kolač s višnjama – sastojci:
- 400 ml vode
- 12 žlica šećera
- 18 žlica brašna
- 10 g praška za pecivo
- 300 g višanja
- 4 pune žlice pekmeza po želji
- Po želji sjeckani orasi
Posni kolač s višnjama – priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- U veću posudu sipati vodu, brašno, šećer i prašak za pecivo pa sve dobro promiješati, zatim u smjesu dodati i pekmez pa ponovno promiješati.
- Na kraju dodati višnje pa promiješati lagano rukom.
- Neka smjesa stoji dok se pećnica ne ugrije.
- Kalup obložiti papirom za pečenje pa izliti smjesu. Po želji posuti orasima.
- Kolač staviti u pećnicu i smanjiti temperaturu na 180 stupnjeva.
- Peći 55 minuta, a ohlađen posipati šećerom u prahu.
Posni kolač s višnjama (Foto: Instagram@ukusijuga)
Ovaj ukusni kolač pronašli smo na profilu Ukusi juga, a u nastavku pronađite još recepata koji se brzo pripremaju:
Dobar tek!