Mekan poput oblaka, s dodatkom omiljenog voća ili pekmeza, stari biskvitni kolač i sve njegove varijacije, najbolje su rješenje kad nam se ne da pretjerano eksperimentirati u kuhinji.

Jedan takav recept s nama su podijelile prijateljice s juga Srbije, koje se kriju iza profila Ukusi juga.

Toliko je jednostavan da ga je moj muž napravio, rekla je jedna od njih i tom nas rečenicom navela da ga i mi isprobamo.

Recept je savršen za sve one koji poste, za vegane, ali i sve zaljubljenike u okuse djetinjstva. U nastavku pročitajte recept.

Posni kolač s višnjama – sastojci:

  • 400 ml vode
  • 12 žlica šećera
  • 18 žlica brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 300 g višanja
  • 4 pune žlice pekmeza po želji
  • Po želji sjeckani orasi

Posni kolač s višnjama – priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. U veću posudu sipati vodu, brašno, šećer i prašak za pecivo pa sve dobro promiješati, zatim u smjesu dodati i pekmez pa ponovno promiješati.
  3. Na kraju dodati višnje pa promiješati lagano rukom.
  4. Neka smjesa stoji dok se pećnica ne ugrije.
  5. Kalup obložiti papirom za pečenje pa izliti smjesu. Po želji posuti orasima.
  6. Kolač staviti u pećnicu i smanjiti temperaturu na 180 stupnjeva.
  7. Peći 55 minuta, a ohlađen posipati šećerom u prahu.

Posni kolač s višnjama Posni kolač s višnjama (Foto: Instagram@ukusijuga)

Ovaj ukusni kolač pronašli smo na profilu Ukusi juga, a u nastavku pronađite još recepata koji se brzo pripremaju:

Brzi kolač od jogurta s čokoladom Jednostavno, a tako fino: Brzi kolač od jogurta s najslađim dodatkom

Savijača s višnjama Jednostavan recept za brzu savijaču s višnjama i grizom

Čudo od jednog jajeta Čudo od jednog jajeta: Recept za brzi kolač koji nikad ne razočara

Kolač od jogurta Uspije baš svima: Recept za najbrži kolač od jogurta "na čaše"

Kolač s čokoladom i borovnicama Recept za sočni kolač s čokoladom i borovnicama koji može biti doručak i desert

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju