Savijača s višnjama i grizom odličan je starinski recept za koji ne treba puno truda
Savijača s višnjama i grizom odličan je starinski recept za koji ne treba puno truda (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Jednostavan recept za brzu savijaču s višnjama i grizom

21-01-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ponekad najjednostavniji sastojci čine najukusnije slastice. Ako želite spojiti topli desert i hrskavu teksturu, dobre stare savijače su pravi izbor. Tijesto za savijače nam je lako dostupno u gotovo svim trgovinama pa je ovaj desert gotov u svega pola sata.

Kombinacija griza i višanja bila je dobro poznata i našim bakama koje su bile jako vješte u pripremanju ove tradicionalne slastice.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model

Jedan takav, starinski i provjereni recept s nama je podijelila Mirjana Marčinko Šmit, s bloga Od slatkoga slađe. Njezin recept za savijaču s višnjama je tako dobar i jednostavan, a osvojit će vas na prvu jer baš miriše na djetinjstvo. 

Savijača s višnjama i grizom – sastojci:

  • 600 – 700 g višanja iz kompota
  • 100 g griza
  • 80 – 100 g šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mineralne vode
  • 500 g kora za savijače
  • 1-2 žlice šećera za posipanje

Savijača s višnjama i grizom – priprema:

  1. Pećnicu uključite na 200 stupnjeva.
  2. Višnje ( svježe, iz zamrzivača ili kompota) pomiješajte s grizom i šećerom. Ostavite sa strane.
  3. Pomiješajte ulje i mineralnu vodu.
  4. Odvojite kore – četiri puta po tri kore tako da dobijete četiri savijače koje sadrže tri lista.
  5. Koru premazati uljem i vodom, posuti prstohvatom šećera pa poklopiti korom. Ponoviti postupak i s drugom korom, a na treću staviti smjesu s višnjama pa uviti. Ponoviti postupak sa svim korama.
  6. Složiti na pleh obložen masnim papirom, premazati uljem i vodom pa posuti šećerom.
  7. Peći u zagrijanoj pećnici 30 – 40 minuta.
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirjana Marčinko (@od.slatkoga.sladje)

Inspiraciju za ovaj ukusni recept pronašli smo na blogu Od slatkoga slađe, a u nastavku pronađite još ideja za jednostavne i brze slastice. 

Savijača sa šljivama Brza i slasna: Recept za savijaču sa šljivama zbog koje ćete još više žaliti za ljetom

Štrudla od jabuka Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo

Lisnata savijača sa šunkom i sirom Za pola sata pripremite najfiniju lisnatu savijaču sa šunkom i sirom

Slika nije dostupna Recept za štrudlu od višanja: Kolač za koji se isplati paliti pećnicu tijekom ljeta

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još