Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Ne treba vam puno sastojaka: Kremasti rižoto koji se topi u ustima

26. kolovoza 2021 Piše Zadovoljna.hr
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rižoto je ukusno i iznimno fleksibilno jelo koje se može pripremiti od različitih namirnica – mesa, ribe i povrća uz nezaobilazni naribani sir.

Da biste dobili ukusni i kremasti obrok potrebno je koristiti rižu kratkog zrna poput arboria koje je puno škroba te daje najbolje rezultate. Dubinu okusa, pak, daje mu povrtni ili mesni temeljac koji se postupno dodaje riži.

Uz to riječ je o jelu koje se priprema u jednom loncu pa tako smanjuje količinu prljavog suđa u kuhinji.

Donosimo vam recept za kremasti rižoto s gljivama i parmezanom koji zahtjeva nešto truda i pažnje, ali vrijedi se potruditi i napraviti ga.

Makaroni sa sirom Najlakši recept za kremastu tjesteninu sa sirom koja se topi u ustima

Sastojci:
300 grama arborio riže
300 grama gljiva po želji
120 ml suhog bijelog vina
50 grama naribanog parmezana
1,2 l mesnog ili povrtnog temeljca
1 manji luk
komadić maslaca
sol i papar
peršin
biljno ulje za pirjanje

Priprema:
1. U većem loncu zagrijte malo ulja, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk. Za to će vam biti potrebno oko tri do četiri minute.

2. Dodajte nasjeckane gljive i pirjajte sve zajedno oko dvije do tri minute.

Slika nije dostupna Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom

3. U lonac ubacite arborio rižu i lagano je tostirajte oko jedne minute u zagrijanom loncu uz stalno miješanje.

4. Podlijte bijelim vinom i kuhajte sve zajedno oko dvije do tri minute dok alkohol ne ispari.

5. Malo po malo ulijevajte pripremljeni temeljac u rižu uz često miješanje. Kada riža „popije“ svu tekućinu dodajte još.

6. Ponavljajte taj postupak dok niste potrošili sav temeljac, a riža se nije skuhala do kraja (riža bi trebala biti al dente). Za to će vam biti potrebno oko 20 do 25 minuta termičke obrade na laganoj temperaturi.

7. Pri kraju kuhanja u rižu dodajte komadić maslaca i naribani parmezan, posolite i popaprite po želji, a sve zajedno ukrasite s malo svježeg peršina.

8. Poslužite toplo uz salatu po želji. Dobar tek!

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close