Makaroni sa sirom
Makaroni sa sirom (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Najlakši recept za kremastu tjesteninu sa sirom koja se topi u ustima

28-10-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Kremasta tjestenina sa sirom ukusno je i zasitno jelo koja grije tijelo i pruža utjehu. Ako želite skratite vrijeme pripreme toga jela, obratite pozornost na ovaj recept.

Jeste li znali da makarone sa sirom možete napraviti u jednom loncu te tako smanjiti količinu zaprljanog suđa u kuhinji? Umjesto kuhanja tjestenine u zasebnom loncu, sve možete odraditi zajedno u jednoj posudi.

Štoviše, tijekom kuhanja tjestenine oslobađa se škrob u vodi što jamči da će pripremljeno jelo biti iznimno kremasto i ukusno.

Sastojci:

  • 400 grama sušenih makarona
  • 200 ml topivog sira po želji
  • 100 grama maslaca
  • 1 litra mlijeka
  • 0,5 litra povrtnog ili mesnog temeljca
  • sol i papar po želji
  • svježi peršin po želji

Priprema:

  1. U veliki lonac ulijte mlijeko i povrtni temeljac. Promiješajte i zagrijte tekućine na laganoj temperaturi.
  2. Kada se tekućine zagriju ubacite sušene makarone i kuhajte sve dok se tjestenina termički ne obradi do kraja.
  3. Pred kraj kuhanja umiješajte naribani sir i komadiće maslaca, sve dobro promiješajte i pustite da se sir rastopi do kraja.
  4. Začinite po želji sa solju i paprom.
  5. Poslužite toplo sa svježim listićima peršina uz omiljenu sezonsku salatu.
U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Savjet plus:

Na ovaj način možete skuhati i bilo koju drugu vrstu tjestenine - od pennea do špageta.

Ako upotrijebite mesni temeljac umjesto povrtnog, jelo će imati još bolji okus.

Ako vam nedostaje povrća u jelu, pred kraj kuhanja tjestenine možete dodati i nekoliko šaka svježeg špinata, promiješati i pustiti minutu-dvije da povene.

Isprobajte i druge recepte za ručak ili večeru:

Zapečena carbonara Recept za tako sočnu zapečenu carbonaru koja u trenu nestaje s tanjura

Zapečena tjestenina s kobasicama Kad ne znate što kuhati: Recept za najsočniju zapečenu tjesteninu s kobasicama

Varivo od krumpira Ručak za 20-ak kuna: Recept za zasitno varivo koje se radi "ni od čega"

Pohane palačinke sa špinatom i sirom Recept za hrskave palačinke sa sirom i špinatom koje su gotove za tren oka

Dobar tek!