Kremasta tjestenina sa sirom ukusno je i zasitno jelo koja grije tijelo i pruža utjehu. Ako želite skratite vrijeme pripreme toga jela, obratite pozornost na ovaj recept.

Jeste li znali da makarone sa sirom možete napraviti u jednom loncu te tako smanjiti količinu zaprljanog suđa u kuhinji? Umjesto kuhanja tjestenine u zasebnom loncu, sve možete odraditi zajedno u jednoj posudi.

Štoviše, tijekom kuhanja tjestenine oslobađa se škrob u vodi što jamči da će pripremljeno jelo biti iznimno kremasto i ukusno.

Sastojci:

  • 400 grama sušenih makarona
  • 200 ml topivog sira po želji
  • 100 grama maslaca
  • 1 litra mlijeka
  • 0,5 litra povrtnog ili mesnog temeljca
  • sol i papar po želji
  • svježi peršin po želji

Priprema:

  1. U veliki lonac ulijte mlijeko i povrtni temeljac. Promiješajte i zagrijte tekućine na laganoj temperaturi.
  2. Kada se tekućine zagriju ubacite sušene makarone i kuhajte sve dok se tjestenina termički ne obradi do kraja.
  3. Pred kraj kuhanja umiješajte naribani sir i komadiće maslaca, sve dobro promiješajte i pustite da se sir rastopi do kraja.
  4. Začinite po želji sa solju i paprom.
  5. Poslužite toplo sa svježim listićima peršina uz omiljenu sezonsku salatu.

Savjet plus:

Na ovaj način možete skuhati i bilo koju drugu vrstu tjestenine - od pennea do špageta.

Ako upotrijebite mesni temeljac umjesto povrtnog, jelo će imati još bolji okus.

Ako vam nedostaje povrća u jelu, pred kraj kuhanja tjestenine možete dodati i nekoliko šaka svježeg špinata, promiješati i pustiti minutu-dvije da povene.

Isprobajte i druge recepte za ručak ili večeru:

Zapečena carbonara Recept za tako sočnu zapečenu carbonaru koja u trenu nestaje s tanjura

Tjestenina s kobasicama (ilustrativna fotografija) Kad ne znate što kuhati: Recept za najsočniju zapečenu tjesteninu s kobasicama

Varivo od krumpira, mrkve i graška Ručak za 20-ak kuna: Recept za zasitno varivo koje se radi "ni od čega"

Pohane palačinke sa sirom i špinatom Recept za hrskave palačinke sa sirom i špinatom koje su gotove za tren oka

Slika nije dostupna Brzi ručak: Recept za fino varivo koje puca od proteina

Kremasti rižoto s gljivama i graškom 200 do 300 kalorija manje: Trik za kremasti rižoto koji se topi u ustima

Fini, krepki gulaš utoplit će kosti i zasititi organizam Fini gulaš: Ručak koji se "sam kuha" dok vi obavljate što treba po kući

Topli sendviči s tunom i rastopljenim sirom Topli sendviči s tunom i rastopljenim sirom: Recept za slastan ručak gotov za 15-ak minuta

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju