Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Lagana, a zasitna: Ljetna salata s lubenicom i sirom koja može zamijeniti ručak

11-07-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Sigurno već znate da je mnogima omiljeno voće zapravo – povrće. Obožavana lubenica je jednogodišnja biljka iz porodice tikvovki pa kod botaničara ne postoji sumnja u to da ona nije voće. Okusom je vrlo slatka i osvježavajuća, a kada malo zagrizete bijeli dio koji se nalazi pod korom, sigurno ćete primijetiti da podsjeća na svježi krastavac.

Razlog za to nalazi se i u činjenici da je je lubenica, baš kao i krastavac, većinom sastavljena od vode. Lubenica zapravo daje sjajan okus salatama. Zato obavezno isprobajte ovaj recept za jednu osvježavajuću i zasitnu ljetnu salatu.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

SASTOJCI ZA SALATU S LUBENICOM I SIROM:

- 1 velika rajčica
- 15 dag lubenice
- 15 dag feta sira
- 1 manja crvena paprika
- pola manjeg svježeg krastavca
- pola ljubičastog luka
- masline
- par listića bosiljka
- maslinovo ulje
- ocat
- sol i papar

Slika nije dostupna Ljetna verzija: Recept za džin-tonik s lubenicom

Lubenica Mljaaaac: Trik od 1,5 centa s kojim će lubenica biti još sočnija

PRIPREMA SALATE S LUBENICOM I SIROM:

1. Rajčicu operite, narežite na tanke ploške i ubacite u zdjelu. Dodajte lubenicu očišćenu od koštica i narezanu na kockice te krastavac narezan na tanke ploške. Operite i papriku, očistite je od koštica pa narežite na trakice i dodajte u zdjelu, a zatim i luk narezan na tanke trakice.

2. Sve posolite, popaprite, dodajte ulja i octa po želji i zatim promiješajte. Na kraju na salatu namrvite fetu, ubacite malo maslina po želji i na posipajte nasjeckanim bosiljkom.

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još