Lisnato tijesto s hrenovkama
Lisnato tijesto s hrenovkama (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Recept za sasvim drugačije lisnato s hrenovkama moglo bi oduševiti - ma gotovo sve!

01-05-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Gotovo lisnato tijesto jedan je od najboljih pomagača u kuhinji. Bilo da nam se jede nešto slatko ili slano, s lisnatim tijestom u svega nekoliko minuta možemo napraviti grickalice i slastice koje će razveseliti cijelu obitelj.

Ako ste planirali iznenaditi ekipu ili obitelj i pripremiti im nešto ukusno, imamo baš dobru ideju. Pigs in blankets, ili svinje u dekici, poznato su party jelo koje vrlo lako možete podići na višu razinu.

U trendu Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena

U nastavku pročitajte recept za lisnato punjeno hrenovkama (ili kobasicama) s dodatkom pancete i senfa te inovativnim umakom koji će se odlično slagati uz hladno pivo. Hrenovke možete zamijeniti kobasicama, a oblik i veličinu možete prilagoditi svojim željama.

Lisnato tijesto s hrenovkama - sastojci:

  • 2 paketa zamrznutog lisnatog tijesta
  • 14 dugačkih hrenovki
  • 28 tankih listova pancete
  • 2 žumanjka
  • senf
  • sezam

Za umak:

  • 100 ml pasirane rajčice
  • 3 žlice kečapa
  • 1 žlica senfa
  • sol, papar i ružmarin
  • malo mlijeka

Lisnato tijesto s hrenovkama - priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 Celzijevih stupnjeva. Tijesto razvaljajte i cijelu površinu premažite senfom. Hrenovke prepolovite i svaku hrenovku omotajte pancetom.
  2. Tijesto izrežite na 28 traka debljine nekoliko centimetara. Uzmite hrenovku pa ju omotajte trakom tijesta. Tako pripremljene smotuljke stavite u papirom za pečenje obloženu tepsiju, premažite žumanjkom u koji ste dodali par kapljica mlijeka i posipajte sa sezamom. Pecite oko 25 minuta, odnosno do zlatne boje.
  3. Za umak pomiješajte sve sastojke i poslužite.

Dobar tek!

Ako vam se svidio ovaj jednostavni recept, slične možete pronaći u nastavku.

Pužići sa sirom i šunkom Brzi pužići sa sirom i šunkom: Recept za slasno pecivo koje odmah nestaje s tanjura Pužići s ajvarom i sirom Slasni pužići s ajvarom i sirom gotovi za 20 minuta Kiflice s maslacom i jogurtom Recept za super fine kiflice koje se "rade same", a mekane su kao putar Lisnata savijača sa šunkom i sirom Za pola sata pripremite najfiniju lisnatu savijaču sa šunkom i sirom Brze kiflice bez kvasca Brze kiflice bez kvasca i jaja gotove su za pola sata, a tako su mekane i ukusne