Ako ste planirali iznenaditi ekipu ili obitelj i pripremiti im nešto ukusno, imamo baš dobru ideju. Pigs in blankets, ili svinje u dekici, poznato su party jelo koje vrlo lako možete podići na višu razinu.
U nastavku pročitajte recept za lisnato punjeno hrenovkama (ili kobasicama) s dodatkom pancete i senfa te inovativnim umakom koji će se odlično slagati uz hladno pivo. Hrenovke možete zamijeniti kobasicama, a oblik i veličinu možete prilagoditi svojim željama.
Lisnato tijesto s hrenovkama - sastojci:
- 2 paketa zamrznutog lisnatog tijesta
- 14 dugačkih hrenovki
- 28 tankih listova pancete
- 2 žumanjka
- senf
- sezam
Za umak:
- 100 ml pasirane rajčice
- 3 žlice kečapa
- 1 žlica senfa
- sol, papar i ružmarin
- malo mlijeka
Lisnato tijesto s hrenovkama - priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 Celzijevih stupnjeva. Tijesto razvaljajte i cijelu površinu premažite senfom. Hrenovke prepolovite i svaku hrenovku omotajte pancetom.
- Tijesto izrežite na 28 traka debljine nekoliko centimetara. Uzmite hrenovku pa ju omotajte trakom tijesta. Tako pripremljene smotuljke stavite u papirom za pečenje obloženu tepsiju, premažite žumanjkom u koji ste dodali par kapljica mlijeka i posipajte sa sezamom. Pecite oko 25 minuta, odnosno do zlatne boje.
- Za umak pomiješajte sve sastojke i poslužite.
Dobar tek!
Ako vam se svidio ovaj jednostavni recept, slične možete pronaći u nastavku.