Kiflice s maslacom i jogurtom
Kiflice s maslacom i jogurtom (Foto: my.mili.cake/Instagram)
Zdravlje & prehrana

Recept za super fine kiflice koje se "rade same", a mekane su kao putar

02-02-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Pripremate li sami dizana tijesta? Zamijesiti podatne i mekane kiflice prava je umjetnost u kuhinji, a ako pronađete dobar recept, priprema je zapravo vrlo jednostavna.

Recept za savršene kiflice s nama je podijelila food blogerica Milena iz Banje Luke.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Njezini mekani trokuti s maslacem i jogurtom hit su na Instagramu, a posebne su po tome što ih možete napraviti bez previše muke. Jedini je problem kod ovih kiflica to što nestaju puno brže nego što nastaju.

Premazane kiflice – sastojci:

Za tijesto:

  • 800 g glatkog brašna
  • 12 g suhog kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 50 ml mlake vode
  • 2 čajne žlice soli
  • 300 ml mlakog tekućeg jogurta
  • 100 – 150 ml mlake vode
  • 100 ml ulja

Punjenje:

  • 125 g maslaca
  • 1 jaje

Završni premaz:

  • 1 žumanjak
  • 2 žlice jogurta
  • sjemenke po želji
  • krupna sol

Premazane kiflice – priprema:

  1. Prosijte brašno i na sredinu stavite suhi kvasac i šećer. Zalijte s 50 ml vode, malo promiješajte i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.
  2. Dodajte ostale sastojke za tijesto pa vrlo kratko zamijesite srednje meko tijesto. Prekrijte posudu krpom i ostavite na toplom 15 minuta.
  3. Nakon 15 minuta zamijesite tijesto do kraja. Sada mijesite oko pet minuta neprestano. Pokrijte krpom i ostavite na toplom 45 minuta da se tijesto udvostruči.
  4. Pripremite punjenje. Miksajte maslac i dodajte mu jaje pa dobro sjedinite.
  5. Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela, svaki razvaljajte u oblik pravokutnika.
  6. Svaki pravokutnik premažite jednom četvrtinom nadjeva od maslaca pa zarolajte. Postupak ponovite s preostalim dijelovima tijesta.
  7. Režite trokute kao na fotografiji pa ih gotove ostavite da odmaraju oko pola sata u plehu za pečenje koji je obložen masnim papirom.
  8. Prije pečenja premažite žumanjkom umućenim s jogurtom, pospite sjemenkama po želji i krupnom solju.
  9. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 210 stupnjeva 25 do 30 minuta.
  10. Pečeno pecivo prekrijte papirom za pečenje i suhom kuhinjskom krpom i ostavite 15-ak minuta, a zatim poslužite.

Recept za premazane kiflice pronašli smo na profilu my.mili.cake na Instagramu, a u nastavku pronađite još ukusnih recepata s tijestom u glavnoj ulozi. 

Kiflice s maslacom i jogurtom Kiflice s maslacom i jogurtom (Foto: Instagram@my.mili.cake)

Brze kiflice Gotove za 30 minuta: Recept za kiflice koje se tamane od doručka do večere

Ove kiflice mogu biti u slanoj i slatkoj varijanti Recept za najbolje kiflice koje uvijek uspiju, a dižu se tek u plehu

Bur-kifle Domaće bur-kifle: Traženi recept od vrlo jednostavnih sastojaka

Savijača s višnjama Jednostavan recept za brzu savijaču s višnjama i grizom

Slani božićni vijenac blogerice Bojane Dimitrijević - 4 Najtraženiji recept za punjeni božićni vijenac koji osvaja okusom i mekoćom

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još