Mekano i podatno tijesto, debeljuškasto, slasno i punjeno mnogima stvara zazubice. Bilo da se radi o slatkoj ili slanoj varijanti, kiflice su mnogima velika slabost. Zamijesiti uspješno tijesto prava je umjetnost u kuhinji, ali ako pronađete pravi recept – shvatite da to zapravo nije nikakav problem.

Zato vam danas donosimo recept koji će razbiti sve predrasude o tom pothvatu. Radi se o slatkim kiflicama u koje ne ide ni kvasac, a ni jaje. Priprema je jednostavna i brza, a kiflice su vrlo ukusne.

Kiflice bez kvasca – sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 200 g masti
  • 150 ml mlijeka
  • 100 ml jogurta sobne temperature
  • 2 paketa praška za pecivo
  • pekmez ili džem za punjenje

Kiflice bez kvasca – priprema:

  1. Glatko brašno prosijte s praškom za pecivo.
  2. Dodajte ostale sastojke i zamijesite glatko tijesto. Mijesite oko 10 minuta.
  3. Tijesto bez kvasca ne treba se odmarati kako bi se poduplalo, pa kiflice možete odmah oblikovati.
  4. Razdvojite tijesto u dvije kugle. Svaku kuglu razvaljajte na debljinu od centimetar, narežite na trokute.
  5. Na svaki trokut stavite omiljeni voćni namaz pa zarolajte kiflicu.
  6. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje, premažite otopljenom mašću pa pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
  7. Prohlađene kiflice uvaljajte u šećer u prahu i poslužite uz kavu ili čaj. 

Kiflice bez kvasca Brze kiflice bez kvasca tope se u ustima (Foto: Shutterstock)

U nastavku se inspirirajte s još ideja za ukusne kiflice. 

Kiflice Recept za super fine kiflice koje se "prave same"

Brze kiflice Gotove za 30 minuta: Recept za kiflice koje se tamane od doručka do večere

Najmekše kiflice koje uvijek uspiju I slane i slatke: Recept za najmekše kiflice koje uvijek uspiju

Bur-kifle Domaće bur-kifle: Traženi recept od vrlo jednostavnih sastojaka

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju