Temperature su napokon porasle i mnogi zato ovih dana često posegnu za osvježavajućim desertima. Jedan od njih je i jednostavan složenac od jagoda, milerama i piškota za koji vam ne treba ni pećnica ni puno vremena.

SASTOJCI ZA SLOŽENAC:

- 500 grama jagoda
- 300 ml slatkog vrhnja
- 200 grama milerama
- 100 grama šećera
- 200 grama piškota
- 200 ml hladnog mlijeka za piškote
- 1 mala žlica ektrakta vanilije
- malo limunova soka za jagode

PRIPREMA:

1. Odaberite zdjelu u kojoj ćete raditi složenac (po izboru staklena, keramička ili bilo koja druga). Maknite peteljke s jagoda, operite ih, narežite na tanke ploške i prelijte s par žlica limunova soka.

2. Mikserom tucite slatko vrhnje. Tek kada se formira šlag malo po malo dodavajte šećer. Kada dobijete čvrst šlag, ubacite u njega mileram i kratko miksajte dok ih ne povežete u glatku kremu.

3. U hladno mlijeko stavite ekstrakt vanilije i pomiješajte. Umočite svaku piškotu kratko u mlijeko i posložite na dno pripremljene posude. Kada ste popunili dno piškotama, stavite na njih par žlica kreme i zatim red jagoda. Ponavljajte dok ne iskoristite sve sastojke, a završite s kremom navrh koje ćete posložiti još malo jagoda. Stavite u hladnjak na nekoliko sati i zatim poslužite.

Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju