Radi se o minijaturnim slatkim kiflicama od tri osnovna sastojka i slasnim posipom od lješnjaka i oraha, a priprema doista ne može biti lakša i brža.
U nastavku možete pronaći recept.
Starogradske kiflice - sastojci:
za kiflice:
- 200 g maslaca
- 200 g krem sira (sirnog namaza)
- 350 g glatkog brašna
za posip:
- 3 žlice krupno mljevenih tostiranih lješnjaka
- 3 žlice mljevenih oraha
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica bijelog šećera
- pola žličice cimeta
za punjenje:
- čokoladni namaz ili džem
Starogradske kiflice - priprema:
- Maslac, krem sir i brašno miksamo nastavcima za tijesto te rukama zamijesimo do kraja kako bismo dobili glatko tijesto.
- Tijesto formiramo u kuglu te zamotamo u prozirnu foliju i ostavimo u hladnjaku jedan sat.
- Na podlogu za valjanje tijesta pospemo malo brašna i malo prethodno pomiješane smjese (posip) lješnjaka, oraha, šećera i cimeta.
- Izvadimo tijesto iz hladnjaka i podijelimo ga na četiri dijela pa svaki dio odvojeno stavimo na podlogu (prekrivenu brašnom i posipom), razvaljamo i pospemo posipom od lješnjaka, oraha, šećera i cimeta po vrhu tijesta, a zatim razvaljamo do kraja na tanko u oblik kruga.
- Tijesto možemo premazati punjenjem po želji i razrezati na 8 do 12 jednakih dijelova kako bismo dobili tanke trokute.
- Svaki trokut zamotamo u oblik kiflice.
- Kiflice stavljamo na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Stavimo u pećnicu na zagrijanu na 180 stupnjeva na 15 do 20 minuta.
Recept za mirisne kiflice s nama je podijelila gastro-blogerica Petra Sabljić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Provjerite i naš popis recepta za najbolje kiflice.
Ako tražite još ideja za torte, kolače, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!