Starogradske kiflice najbolje pašu uz kavu
Starogradske kiflice najbolje pašu uz kavu (Foto: Instagram@mama.kuharica)
Zdravlje & prehrana

Recept za savršene kiflice bez jaja i kvasca i posipom kojeg mnogi vole

08-02-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako tražite recept za brzinski desert koja će tako dobro pasati uz popodnevnu kavu ili večernje druženje, čitajte dalje jer donosimo ideju koja bi vas mogla zainteresirati.

Radi se o minijaturnim slatkim kiflicama od tri osnovna sastojka i slasnim posipom od lješnjaka i oraha, a priprema doista ne može biti lakša i brža.

U trendu Limunčići Prefini Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Božićni kolačići zlata vrijedni Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače

U nastavku možete pronaći recept.

Starogradske kiflice - sastojci:

za kiflice:

  • 200 g maslaca
  • 200 g krem sira (sirnog namaza)
  • 350 g glatkog brašna

za posip:

  • 3 žlice krupno mljevenih tostiranih lješnjaka
  • 3 žlice mljevenih oraha
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica bijelog šećera
  • pola žličice cimeta

za punjenje:

  • čokoladni namaz ili džem

Starogradske kiflice - priprema:

  1. Maslac, krem sir i brašno miksamo nastavcima za tijesto te rukama zamijesimo do kraja kako bismo dobili glatko tijesto.
  2. Tijesto formiramo u kuglu te zamotamo u prozirnu foliju i ostavimo u hladnjaku jedan sat.
  3. Na podlogu za valjanje tijesta pospemo malo brašna i malo prethodno pomiješane smjese (posip) lješnjaka, oraha, šećera i cimeta.
  4. Izvadimo tijesto iz hladnjaka i podijelimo ga na četiri dijela pa svaki dio odvojeno stavimo na podlogu (prekrivenu brašnom i posipom), razvaljamo i pospemo posipom od lješnjaka, oraha, šećera i cimeta po vrhu tijesta, a zatim razvaljamo do kraja na tanko u oblik kruga.
  5. Tijesto možemo premazati punjenjem po želji i razrezati na 8 do 12 jednakih dijelova kako bismo dobili tanke trokute.
  6. Svaki trokut zamotamo u oblik kiflice.
  7. Kiflice stavljamo na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  8. Stavimo u pećnicu na zagrijanu na 180 stupnjeva na 15 do 20 minuta.

Dobar tek!

Recept za mirisne kiflice s nama je podijelila gastro-blogerica Petra Sabljić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.

Starogradske kiflice Starogradske kiflice (Foto: Instagram@mama.kuharica)

Provjerite i naš popis recepta za najbolje kiflice.

Ako tražite još ideja za torte, kolače, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.

Vanilin kiflice Recept za prhke i prefine vanilin kiflice Kiflice blogerice Jelene Marić Pužići sa sirom i sezamom rade se kad baš želimo impresionirati drage ljude Putar kiflice blogerice Biljane Samardžić "Ovo se mora probati": Recept za putar kiflice koje su dobrodošle na svakom slavlju Peciva sa svinjskom masti Bez čekanja, jeftina i tako ukusna: Recept za peciva sa svinjskom masti Ove kiflice mogu biti u slanoj i slatkoj varijanti Recept za najbolje kiflice koje uvijek uspiju, a dižu se tek u plehu

Dobar tek! 

 

Pročitaj još
Pročitaj još