Iskoristite do kraja sezonu kestena i isprobajte kako je fin kao dodatak jednom od najdražih kremastih deserata. Naravno, u pitanju je tiramisu koji uz pomoć kestena postaje još ukusniji.

 

Sastojci za tiramisu s kestenom:

  • 100 grama šećera u prahu
  • 3 dcl slatkog vrhnja
  • 200 grama kesten-pirea
  • 400 grama mascarponea
  • 2 dcl jake crne kave
  • 5 velikih žlica amaretta
  • piškote
  • kakao

Tiramisu s kestenom - priprema:

  1. Kesten-pire stavite u blender, dodajte mu 1 dcl slatkog vrhnja i blendajte kratko dok ne dobijete glatku homogenu smjesu. Možete koristiti i štapni mikser ako nemate blender.
  2. Od preostalih 2 dcl slatkog vrhnja istucite šlag. U mascarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se sastojci ne povežu. Zatim dodajte kesten i promiksajte. Na kraju dodajte šlag i ručno ga špatulom, kuhačom ili žlicom povežite s kremom.
  3. U tanjuru ili zdjelici pomiješajte kavu i amaretto. Pripremite čaše u kojima ćete servirati tiramisu. Uzmite dvije piškote, namočite ih kratko u mješavinu kave i amaretta, rastrgajte i stavite na dno čaše. Dodajte veliku žlicu kreme, zatim opet stavite red piškota pa žlicu kreme i na kraju sve posipajte kakaom. Punite čašice dok ne potrošite kremu.

SAVJET:

  • umjesto amaretta možete korisititi rum
  • ako vam serviranje u čašicama nije praktično slažite slojeve u jednu posudu po želji

Inspirirajte se i ostalim receptima s kestenom: 

Slika nije dostupna Sočna torta od kesten-pirea i čokolade koja se priprema bez grama brašna Namaz od kestena Bolji od čokoladnog? Recept za namaz od kestena koji nestaje iz teglice munjevitom brzinom Torta s kesten-pireom Tako lako! Napravite finu tortu od palačinki i kesten-pirea Slika nije dostupna Kremasta fantazija od kestena: Recept za tortu koja oduševljava na prvi zalogaj

Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju